Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Johnsen advarer mot stor boliggjeld

Mange husholdninger har mer enn to ganger samlet inntekt i gjeld. De kan få store problemer når renta begynner stige, advarer finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

– Mange husholdninger vil være ytterst sårbare for selv små økninger fra dagens rentenivå, sa finansministeren da han innledet for Samfunnsøkonomenes valutaseminar torsdag formiddag.

Den høye gjeldsbelastningen på bolig er en av tre hovedutfordringer norsk økonomi står overfor, mens gjeldskrisen fortsatt skaper stor usikkerhet i Europa. Sigbjørn Johnsen påpeker at dagens rekordlave rentenivå ikke er normaltilstanden, men et sterkt uttrykk for store problemer i økonomien hos handelspartnerne. Når situasjonen bedrer seg, vil renta stige, poengterer han.

– Rentebelastningen i forhold til inntektsnivået er fortsatt lavere enn på 1980-tallet. Men renta kommer til å øke, både i Norge og internasjonalt etter hvert som økonomien stabiliserer seg, sa Johnsen.

Mer forbrukerstoff på smp.no

Mer om privat økonomi på smp.no

Siste nyheter

107-åring holder stand i bysentrum

Bli med inn til den siste fotobutikken i Ålesund sentrum og hør hvorfor innehaveren mener butikken fortsatt vil overleve.

Ber om å få betale eigedomsskatt

Fleire innbyggarar i Sykkylven ber no om å få betale eigedomsskatt.

LUNSJTESTEN:

Bugnende buffé i Brattvåg

- Dette var greier du! Smule lander på stolen med en tallerken så full av salat at det ikke hadde vært plass så mye som ei bønne ekstra.

Møtested runder 20 år:

– Veldig godt i hverdagen

– Hverdagen vår blir lettere siden vi kan gå hit. For mange er alternativet å sitte hjemme uten noen å snakke med.