Johnsen advarer mot stor boliggjeld

Mange husholdninger har mer enn to ganger samlet inntekt i gjeld. De kan få store problemer når renta begynner stige, advarer finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

– Mange husholdninger vil være ytterst sårbare for selv små økninger fra dagens rentenivå, sa finansministeren da han innledet for Samfunnsøkonomenes valutaseminar torsdag formiddag.

Den høye gjeldsbelastningen på bolig er en av tre hovedutfordringer norsk økonomi står overfor, mens gjeldskrisen fortsatt skaper stor usikkerhet i Europa. Sigbjørn Johnsen påpeker at dagens rekordlave rentenivå ikke er normaltilstanden, men et sterkt uttrykk for store problemer i økonomien hos handelspartnerne. Når situasjonen bedrer seg, vil renta stige, poengterer han.

– Rentebelastningen i forhold til inntektsnivået er fortsatt lavere enn på 1980-tallet. Men renta kommer til å øke, både i Norge og internasjonalt etter hvert som økonomien stabiliserer seg, sa Johnsen.

Mer forbrukerstoff på smp.no

Mer om privat økonomi på smp.no

Siste nyheter

Familiefar sparte 2.500 kroner året på en halvtimes innsats

Lapper å spare på ei lita endring

Er det fortsatt mange av regningene dine som kommer i posten? Se her.

Så stor er pasientflukten

Om lag 8500 polikliniske konsultasjoner, 1700 døgnopphold og 200 dagbehandlinger kunne vært utført i Møre og Romsdal.

Sivilombudsmannen refser Fylkesmannen

En saksbehandlingstid på sju måneder for å avgjøre om lovlighetskontroll vil bli iverksatt, innebærer en uforholdsmessig lang saksbehandlingstid, mener Sivilombudsmannen.

Sørg for at båten ikke synker

Har du båt på vannet? Det er på tide å sjekke den, det er høststorm i vente. Uansvarlig båthold kan gi redusert forsikringsutbetaling.

- Fordommer kan hindre Julian i å få jobb

Døve Julian Andres (22) er nyutdannet, men sliter med å finne jobb. Slik bør det ikke være, mener NAV Hjelpemiddelsentralen.

Bergsøy reddet plassen

Slik endte kampene i sesongavslutningen i 3. divisjon.

Anmeldelse:

Bestått eksamen, André

«Å sette opp soloshow som komiker er litt som å gå opp til eksamen», skriver Sunnmørspostens Elisabeth Solvang. Hun gir André Ulveseter bestått og vel så det etter fredagens premiere.