Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Johnsen advarer mot stor boliggjeld

Mange husholdninger har mer enn to ganger samlet inntekt i gjeld. De kan få store problemer når renta begynner stige, advarer finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

– Mange husholdninger vil være ytterst sårbare for selv små økninger fra dagens rentenivå, sa finansministeren da han innledet for Samfunnsøkonomenes valutaseminar torsdag formiddag.

Den høye gjeldsbelastningen på bolig er en av tre hovedutfordringer norsk økonomi står overfor, mens gjeldskrisen fortsatt skaper stor usikkerhet i Europa. Sigbjørn Johnsen påpeker at dagens rekordlave rentenivå ikke er normaltilstanden, men et sterkt uttrykk for store problemer i økonomien hos handelspartnerne. Når situasjonen bedrer seg, vil renta stige, poengterer han.

– Rentebelastningen i forhold til inntektsnivået er fortsatt lavere enn på 1980-tallet. Men renta kommer til å øke, både i Norge og internasjonalt etter hvert som økonomien stabiliserer seg, sa Johnsen.

Mer forbrukerstoff på smp.no

Mer om privat økonomi på smp.no

Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Fredagstesten:

Mye å bli mett av

«Stoppen» har i årevis vært fast plass for påfyll av tomme kalorier for folk hjem fra Ørskogfjellet. Men det finnes et godt alternativ på Sjøholt.

Løste saker for millioner

I 2014 meklet Forbrukerrådet i 7.385 klagesaker. Det er en oppgang på tretti prosent.

Drømmer om å lansere eget videospill

Sondre Dragsnes og Øystein Eiksund har en spesialistprofil som ikke alle har. Den har de brukt til å utvikle et videospill.

Ut i værduell mot Molde:

Forsvinner Ålesund fra værmeldingen?

TV 2 har for tida engasjert leserne sine for å stemme over hvilke byer som skal merkes på kartet under kanalens værmeldinger.