Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400

Johnsen advarer mot stor boliggjeld

Mange husholdninger har mer enn to ganger samlet inntekt i gjeld. De kan få store problemer når renta begynner stige, advarer finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

– Mange husholdninger vil være ytterst sårbare for selv små økninger fra dagens rentenivå, sa finansministeren da han innledet for Samfunnsøkonomenes valutaseminar torsdag formiddag.

Den høye gjeldsbelastningen på bolig er en av tre hovedutfordringer norsk økonomi står overfor, mens gjeldskrisen fortsatt skaper stor usikkerhet i Europa. Sigbjørn Johnsen påpeker at dagens rekordlave rentenivå ikke er normaltilstanden, men et sterkt uttrykk for store problemer i økonomien hos handelspartnerne. Når situasjonen bedrer seg, vil renta stige, poengterer han.

– Rentebelastningen i forhold til inntektsnivået er fortsatt lavere enn på 1980-tallet. Men renta kommer til å øke, både i Norge og internasjonalt etter hvert som økonomien stabiliserer seg, sa Johnsen.

Mer forbrukerstoff på smp.no

Mer om privat økonomi på smp.no

Siste nyheter

Politiet: Tre grunner til å være obs i trafikken

Sigurd holder seg unna Moa på visse tidspunkt.

De neste dagene er det høysesong for dødsbranner

Kaldt vær, varm stemning og mye god mat er tegn på høytid – men også kilder til brann. Brannvernforeningen og DSB ber folk være oppmerksomme for å unngå dødsbranner i jula.

Telenor:

Enorme reparasjonsoppgaver etter lyn og torden

Noen abonnenter kan måtte vente heilt fram til midten av januar før de får retta linjefeil på fasttelefon og bredbånd. Telenor tilbyr nå å sende ut mobil-simkort, slik at folk i alle fall har mobilt bredbånd i jula.

Operert på samme dag for det samme

Det var litt av et sammentreff at søstrene Strifeldt ble operert på samme dag, av samme lege og for samme lidelse. Så havnet de også ved siden av hverandre på samme rom på sykehuset.

Føret gir trøbbel for tungtrafikken

Flere meldinger om bilister som har problemer på vinterføret mandag.