Det til tross for at det gjenstår å spille om seks poeng – og at Rollons ledelse «bare» er på fire poeng.

Men neste torsdag regner alle med at Rollon fikser opprykket. Da kommer nemlig tabelljumbo Vartdal på besøk til Larsgården.

– Det er kanskje litt respektløst overfor Vartdal, men jeg gratulerte Rollon med opprykket etter kampen i dag. Det blir nok tøft for Vartdal her, sier Sykkylven-trener Robert Sogge.

Etter 3-1-seieren over Sykkylven innrømmer selv Rollon-spillerne at opprykket er så godt som sikret.

– Ja, nå ordner vi nok opprykket. Det hadde vært deilig å avgjøre det før siste serierunde (Rollon møter Norborg), og her hjemme bør vi slå Vartdal, sier Rollon-spiss Daniel Gjerde.

Trener Alexander von Løwensprung forsøker å dempe forventningene.

– Opprykket er slett ikke i boks enda. Vi må vinne en kamp til, og med denne gjengen er det aldri godt å vite hva som skjer. Plutselig er vi verdensmestere, sier Rollon-sjefen.

– Daniel Gjerde føler seg trygg?

– Hehe, han må sette ballen i mål han da, sier Løwensprung – og tenker nok på at storscoreren minutter før burde banket inn 4–1.

I stedet gikk ballen i stanga og ut slik at det endte 3–1 i Larsgården.Det var for så vidt et fortjent resultat ut ifra spill og sjanser.

Sykkylven åpnet friskt, men David Nielsen sendte likevel Rollon i føringen etter et kvarters spill.

Alexander Steffensen økte til 2–0 rett etter pause og det hele virket avgjort.Men så kriget Sykkylvens Bengt Hole Alnes inn en corner til 1–2 like etter.

Likevel klarte Sykkylven aldri å sette inn et press på Rollon. Derfor var det greit nok at Trond Olsen stanget inn sluttresultatet til 3–1.

– Det er ingen kjempekamp av oss, men i andreomgang synes jeg vi er mye bedre enn Sykkylven, sier Rollon-trener Løwensprung.

– Vi holdt følge en stund, men så gir vi dem et par enkle mål. Da blir det tøft, sier Sykkylvens Robert Sogge.

KAMPFAKTA:

ROLLON - FK SYKKYLVEN 3-1 (1-0)

BANE: Rollon kunstgras

TILSKUERE: Ca. 130

MÅL: 1-0 David Nilsen (15), 2-0 Alexander Steffensen (46), 2-1 Bendik Hole Alnes (51), 3-1 Trond Olsen (75).

DOMMER: Rohollah Ahmadzai, Langevåg IL.

Slik gikk det i resten av kampene i 4. divisjon torsdag kveld:

NORBORG – LARSNES/GURSKEN 3–0 (2–0)

MÅL NORBORG:

Kristoffer Hildrestrand, Kristoffer Søviknes, Tarjei Urkedal

KAMPEN:

Norborg fikk en drømmestart og ledet 2–0 allerede før kvarteret var spilt. Vertene var det førende laget, men inn mot pause hadde gjestene et par gode sjanser. Det ble ikke redusering der, og da Norborg fikk 3–0 midtveis i andreomgang var kampen kjørt.

HAREID – EMBLEM 2–2 (0–1)

MÅL HAREID:

Alexander Nevstad og Venthan Ketheeswaran.

MÅL EMBLEM:

Sjølmål, Jan Olav Humborstad

KAMPEN:

Emblem fikk en drømmestart og ledet 1–0 kjapt. Etter det var det lenge en jevnspilt kamp, men Emblem var hakket foran motstanderens mål og fikk 2–0 etter 65 minutter. Hareid spiste seg inn i oppgjøret etter dette, men reduseringen kom først med seks minutter igjen. Så fikk Hareid straffe, men når den ble reddet trodde nok Hareid-patriotene at det skulle ende med tap. Men så, flere minutter på overtid, ble en corner omsatt i scoring. Dermed poengdeling på Hareid.

LANGEVÅG – GODØY 4–0 (3–0)

MÅL LANGEVÅG:

Sebastian Nordal, Børge Holen, Lars Viken, Nikolai Vadseth.

KAMPEN:

Langevåg gikk ut i hundre og sjokkerte formlaget fra Godøya. Vertene var best i det meste og ledet hele 3–0 til pause. Utover i kampen ga Langevåg-presset seg litt, men alt i alt en imponerende prestasjon av det unge Langevåg-laget som til slutt vant hele 4–0.