Først i dag onsdag fikk AaFK vite hvilke to motstandere de skal møte på treningsleiren på Malta i neste uke. Og trener Trond Fredriksen var fornøyd med mostanderne.

– Vi møter det jeg tror er et meget bra lag i FC Koper fra Slovenia samt Hibernians FC fra Malta. Det høres ut som en grei matching for oss, sier han.FC Koper ligger nå på 6. plass i den slovenske toppserien, og har blant andre den tidligere Brann- og Sandefjord-spilleren Tijan Jaiteh på laget. Hibernians, som ikke må forveksles med den skotske klubben Hibernian, har vunnet ti ligatitler på Malta. Men den siste tittelen kom i 2009.

Gjør som 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Artig

– Det er artig å møte utenlandsk motstand, det gjør noe med garderobe-følelsen hos spillerne. De blir mer oppspilte, klare for innsats i slike treningskamper, mener Trond.AaFK drar til Oslo kommende tirsdag, og videre til Malta onsdag morgen. Med retur til Norge onsdagen deretter.

Stabæk har nettopp vært på en lignende treningsleir på Malta, og var svært fornøyd. Både med temperatur, innkvartering og baneforhold.

Djurgården

Men før Malta skal AaFK til Stockholm, der de skal møte virkelig tøff motstand i Djurgården.

– Og det blir skikkelig «trøkk» rundt den kampen, som spilles i Tele 2 Arena. Djurgården skal lansere årets drakt i forkant av denne kampen, og dette er visst svære greier i Sverige. Det er allerede solgt over 5000 billetter til kampen, forteller Fredriksen.Denne kampen spilles kommende lørdag, og AaFK drar med kun 16 spillere. Og kun én keeper. Andreas Lie er skadd, og Lars Cramer blir eneste keeper i troppen.

– Blir Lars skadd, så har vi avtalt med svenskene at vi får låne en keeper av dem, opplyser Fredriksen.

Om spissen Franck Boli, som nå trener med AaFK, blir med til Sverige er foreløpig uvisst. Det samme gjelder Leke James, der rykter om en overgang til kinesisk eller russisk fotball fortsatt surrer. Leke trente ikke med AaFK hverken tirsdag eller onsdag.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg SMP-sporten på Facebook!