Foran ene inngangen på Color Line Stadion står Jonas Veddegjerde sammen med kompisene Peder Finholt Solevåg og Alexander Kobbevik Frantsen. Ikke bare skal Jonas og Alexander feire 11-årsdagen sin på VIP-avdelinga på stadion, men i tillegg har de nettopp fått høre nyheten om at John Arne Riise er klar som Aafk-spiller.

– Det er superbra! Han jo spilt på Liverpool, sier Jonas entusiastisk.

På spørsmål om hva som er best, å skulle feire bursdagen sin på stadion eller at Riise har blitt AaFK-spiller, er ikke Jonas helt sikker, men svarer til slutt:

– Kanskje Riise.

Peder, som er Molde-supporter, har følgende å si om nysigneringen til Aalesund:

– Det er greit. Det blir kjekt å få en legende tilbake til norsk fotball.

– Vil løfte klubben

Borte ved den mye omtalte statuen foran hovedinngangen til stadion står Svein Grytebust og Lasse Norvik og studerer den nye navnelappen som er hengt opp.

Les hele saka her: Her omdøper de omstridt statue til «John Arne Riise»

– Trenger ei stjerne Lasse Norvik og Svein Grytebust mener både klubben og byen vil få et løft av dagens nysignering. Foto: Maria Mostrøm Gulbrandsen

– Jeg tror det vil løfte klubben og hele Ålesund. Vi trenger ei stjerne, sier Grytebust.

– Det var jammen kjekt han kom tilbake, stemmer Norvik i.

Norvik har allerede sikra seg sesongkort. Grytebust har venta litt, siden han nå og da reiser til Danmark for å se sønnen, tidligere AaFK-keeper Sten Grytebust, spille for Odense. Men med dagens nysignering ser han ikke bort ifra at det må bli et sesongkort også i år.

– Litt påvirka

Også Anna Elise Dalhaug Hauge og Jan Roger Harjo har sikra seg årets sesongkort.

– Jeg kjøpte faktisk i går. Det kan være jeg ble litt påvirka av alt som har vær i media, forteller Harjo.

Klare med sesongkort Anna Elise Dalhaug Hauge og Jan Roger Harjo er begge klare for årets sesong med kvar sine sesongkort. Foto: Maria Mostrøm Gulbrandsen

Begge er enig i at det er kjempeartig at begge Riise-brødrene nå spiller på AaFK.

– Jeg tror det vil ha litt å si for billettsalget. Og dersom de klarer å vinne i kveld også, så er jo gløden satt, smiler Harjo.

Få med deg smp.no si direktesending rett etter at åpningskampen mellom AaFK og Stabæk her.

Klare for kamp Med rødfarga hår, til ære for en viss nylig hjemkommet fotballspiller, er dene guttegjengen klare for serieåpninga mellom AaFK og Stabæk. Foto: Maria Mostrøm Gulbrandsen