Nyopprykkede Brattvåg kunne knapt startet bedre da de gjestet Trondheim og Byåsen for første serierunde lørdag ettermiddag. Etter fire mål av Torbjørn Grytten og ett mål av Robin Palacios vant sunnmøringene hele 5-0 og tok en tidlig tabelltopp i 2. divisjon avdeling 2.

I anledning 2 .divisjonscomebacket ble Brattvåg ønsket velkommen på beste vis i Trondheim og fikk ikke mindre enn to gaver servert fra start. Først jaget Torbjørn Grytten et svakt tilbakespill og kjempet inn 1-0. Så ble samme mann fint tredd opp av Finn Alvestad noen minutter senere. Byåsen-keeperen så ut til å ha kontroll, før ballen på mystisk vis forsvant forbi og Grytten økte til 2-0 på åpent mål.

Ikke ør av hjemmelagets gavmilde velkomstdrinker styrte han like gjerne inn 3-0 og ekte hat-trick med hodet etter kvarteret. For en start av Brattvåg og ikke minst Torbjørn Grytten!

Resten av omgangen forløp seg relativt rolig etter sjokkstarten, men rett før hvilen hadde begge muligheten til å avslutte omgangen med en scoring. Etter 39 minutter brøt Mats Oliver Bjerkan seg gjennom Brattvåg-forsvaret, men Byåsen-spilleren skjøt rett på Per Espen Thorsen.

Fem minutter senere var Grytten på ferde igjen og tremålsscoreren hadde mye rom å løpe i foran mål, men spilte i stedet Alvestad på blankt mål. Dessverre for bortelaget skjøt også han rett på keeper og lagene kunne gå til pause med sunnmørsk 3-0-ledelse.

Etter pause tok hjemmelaget mer over, uten at det resulterte i mer enn forspilte sjanser. I andre enden fortsatte Grytten ferden mot toppen. Nok et svakt tilbakespill til en Byåsen-keeper med solen i øynene førte til en dårlig lårklarering som gikk rett til tvers. Nedfallsfrukten headet Grytten inn til sitt og lagets fjerde.

Punktum - eller snarere utropstegn - satte Palacios med en magisk enkeltmannsprestasjon som ble kronet med en klinisk avslutning fra 17 meter.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg Sunnmørsposten sport på Facebook!

DØDELIG: Han terroriserte Byåsen-forsvaret, lørdag. Aalesunds utlånte spiss Torbjørn Grytten scoret fire av lagets fem mål. Her scorer han 4-0 etter å ha luktet nok en feil i trøndernes forsvar. Foto: Marius Dahl