Ingen lag dummet seg ut onsdag heller, og dermed er det fortsatt bare Brann av eliteserielagene som ikke lenger henger med i årets cup.

Brann tapte for Førde i 1. runde, og nettopp Førde hadde sjansen til å ta en ny eliteserieskalp torsdag kveld.

Hjemmelaget hang lenge godt med mot samfylkingen Sogndal, men denne gangen måtte Førde gi tapt. Til slutt var det veteranen Rune Bolseth som avgjorde midt i 2. omgang. Et langt innkast ble klarert ut i returrommet, og der var Bolseth på plass til riktig tid og klinket ballen i mål med venstrebeinet. Sogndal vant dermed 1-0.

Tøft

3.-divisjonslaget Sparta Sarpsborg fikk det tøft hjemme mot Stabæk og tapte 1-7. Ohi Omoijuanfo (2), Moussa Njie (2), Giorgi Gorozia, Jeppe Moe og Kamal Issah scoret.

Sarpsborg vant enkelt 3-0 borte over Kvik Halden. Pål Alexander Kirkevold scoret først rett før pause, mens 2-0-scoringen ved Patrick Ernemann kvarteret før slutt. Noen minutter før full tid la Matti Lund på til 3-0.

Det var langt mer dramatikk i kampen enn det målsifrene forteller. Blant annet ble hjemmelagets Deniz Kaili utvist bare 16 minutter ut i kampen. I tillegg reddet Kvik Haldens keeper Joacim Heier ikke mindre enn to straffespark.

Borteseier

Hjemmelaget Varegg ledet 1-0 over Haugesund og var oppe på 2-2, men det endte med 2-4-tap. Kristoffer Valsvik og Eirik Anfinsen scoret for Varegg, mens målene til Haugesund kom ved Ibrahim Shuaibu, Tor Arne Andreassen, Kwame Karikari og Filip Kiss.

Tromsdalen vant 5-3 hjemme over Senja. (©NTB)