Statoils årets talent er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV2 og Statoil sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

Leine er den første kvinnelige spilleren som nomineres i årets fotballsesong, ifølge en pressemelding.

Tre nominerte fra både herre- og kvinnefotball vil gå til hver sin delfinale, før de går videre til høstens finale.

Etter avstemming fra det norske folk er det klart at Leine er klar for finalen, hvor hun kan bli årets talent. Leine utkonkurrerte Mathias Rasmussen fra Start og Bjørn Inge Utvik fra Sogndal.

Penger til Fortuna

Vinner av delfinale får 50.000 kroner. Pengepremien gis til den eller de klubbene som har betydd mest for spillerens utvikling.

– Jeg vil gjerne dele beløpet på FK Fortuna og Røa Dynamite Girls, sier Leine i pressemeldingen.

God rollemodell

Markedsdirektør Karen Onsager Keiserud i Statoil gratulerer, og sier at Leine er en god rollemodell for unge jenter i fotballen. Av juryen blir Leine beskrevet som et talent med god skuddfot og med svært gode fysiske forutsetninger. Dette fordi hun er eksplosiv og hurtig under spill.

Jenta fra Skodje på Sunnmøre har vokst opp med tre brødre, og er vant til tøff motstand:

– Det at jeg har tre brødre gjør at jeg på en måte har herdet meg mot litt tøffere motstand, også utenfor trening. De har spilt fotball selv, så det blir mye fotball i familien. Jeg har alltid fått høre at gutter er bedre enn jenter. Brødrene mine har alltid sagt at de er bedre enn meg, så det at jeg har kommet lengst av oss søsken det er ganske gøy. Og å ta seieren fra to gutter nå, det syns jeg er veldig kjekt, forteller Bjørdal Leine.

Fakta om Statoils årets talent:

Tidligere vinnere:

  • 2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)

  • 2013 Mads Møller Dæhli (Molde)

  • 2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)

  • 2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)

  • 2010 Markus Henriksen (Rosenborg)