Rosenborg-supporterne viste fram sjikanerende plakater under RBKs oppgjør mot Molde på Lerkendal lørdag. Bortelagets mediesjef går hardt ut mot hetsen.

På plakaten var det blant annet skrevet «gringos», «blodigler», «misfoster», «jazz-rasser» og antydninger om at trener Ole Gunnar Solskjær er kriminell. Det har falt dårlig i smak i Molde-leiren, melder NRK.

Solskjær: - Gullkampen er ikke avgjort

– Jeg så ikke dette på Lerkendal med egne øyne i år. Men dersom NRKs opplysninger stemmer, faller slik oppførsel på sin egen urimelighet. Det er ikke noe som forundrer meg med den gjengen der. Supporterne til Rosenborg er på et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge, sa mediesjef Per Lianes til NRK.

Mediesjefen hevder at Rosenborg aldri ville opplevd samme type hets i Molde, og er overrasket over at plakatene ble godkjent i Trondheim.

– Alle banner fra Molde ble sjekket og godkjent før kampen. Når slike plakater som dette vises fram, har de tydeligvis godkjenning fra arrangørklubben. Dette ville aldri blitt tillatt på Moldes hjemmearena, sa Lianes.

Midtsjø forlot Lerkendal på krykker - RBK usikre på hvor alvorlig skaden er

Leder for kommunikasjonsavdelingen i Rosenborg, Trond Alstad, vil ikke svare på om han mener at plakatene gikk over grensen.

– I norsk fotball og i eliteserien vil vi ha tette kamper med rivalisering mellom klubbene. Høy stemning på tribunen løfter produktet og er med på å gi publikum og spillere unike opplevelser. Det er klare regler for hva som godtas av ytringer, skrev Alstad i en epost. (©NTB)

Synes du Molde overreagerer, eller bør RBK-supporterne skjerpe seg? Si din mening i kommentarfeltet under.