Der hadde han og vi andre sett at Fortuna var minst på høyde med gjestene fra Byåsen i Trondheim, men sifrene viste 5-1 til trønderne!

For å si det enkelt, så scoret Byåsen på alt, mens Fortuna ikke maktet å skape klare nok sjanser til å forvente flere mål enn det ene Malin Sunde elegant satte inn da hun utlignet til 1-1.

De to første målene til Byåsen kom til overmål på to straffespark, som virket i overkant strengt idømt. I hvert fall det første, der Iselin Krohn ble dømt for å handse i feltet.

To kjappe baklengs

På 1-1 var det fullt håp hos Fortuna, men så kom det et nytt straffespark, og dermed 1-2. Og minuttet deretter suste et langskudd inn over hodet på keeper Amanda Smørdal til 1-3. Og med ytterligere to baklengs før pause, var løpet for lengst kjørt. Etter pause var kampen jevnspilt, men kun Byåsen scoret – selvsagt.

- Det er litt dumt å si at kampen var jevnspilt når vi tross alt tapet 1-6, men slik opplevde jeg den. Men vi gjør enorme feil, og det blir hardt straffet, sukket  Fortuna-trener Svein Arne Sunde.

To debutanter

Som slapp til debutantene Kari Skovly og Ida Kroken fra start av. Og begge klarte seg helt greit. Skovly var rask og kom til to-tre store sjanser, men ble for ivrig i avslutningene.

- Begge klarte seg godt, og vil bli viktige i Fortunas framtid. Men de trenger tid på seg, og det har ikke vi mye av nå, mente Sunde.

Fart slo Kongsvinger 1-0 lørdag, og gikk forbi Fortuna. Som dermed er på direkte nedrykksplass nå.