For selv om Brattvåg rykket ned til 3. divisjon, er det ingen tvil om at satsingen skal opprettholdes.

Nå er det klart at Brattvåg styrker administrasjonen ved å opprette en hundre prosents stilling som sportssjef.

Allerede er det klart at årets Brattvåg-trener, Per Gidlund, tar på seg jobben. I første omgang gjelder avtalen for ett år.

– Etter nedrykket stilte jeg meg spørsmålet om jeg hadde motivasjon nok til å gå på et nytt år. Jeg meddelte dette til klubben allerede for noen uker siden, og da kom de opp med dette alternativet. Jeg synes det virker som en veldig spennende utfordring, sier Per Gidlund.

Brattvåg-styret signaliserte kjapt at de ikke ønsket at Gidlund skulle forlate klubben.

– Per har vist helt siden han kom til klubben i 2012 at han er en stor ressurs. Brattvåg Fotball er meget fornøyde med å sikret oss at Per blir en sentral del av den sportslige satsingen i årene som kommer, sier styreleder Stig Hurlen.

A-laget i all hovedsak

Ifølge Per Gidlund selv vil hans nye jobb i all hovedsak dreie seg rundt Brattvågs seniorlag.

– Arbeidsoppgavene mine blir egentlig alt rundt seniorlaget. Det være seg alt fra spillerlogistikk til å se til at spillerne har det de trenger. Jeg blir et ledd mellom spillergruppa og klubben, sier Gidlund.

– I tillegg vil jeg nok bidra ned mot de eldste ungdomslagene i klubben, sier han.

Svensken er ikke i tvil om at det er fornuftig å opprette stillingen, selv om Brattvåg neste år «bare» spiller i 3. divisjon.

– Klubben har fortsatt ambisjoner. Dette handler om klubbutvikling. Samtidig er det ikke i tvil om at det er nok av oppgaver å gjøre. Sportssjef Ole Petter (Aarsund) har jo gjort en nærmest umenneskelig jobb de siste årene. Det funker ikke å gjøre slike ting på dugnad over lang tid, sier Gidlund.

På trenerjakt

Gidlund-nyheten betyr at Brattvåg må på trenerjakt.

– Det er mye å ta tak i framover. Etter et nedrykk følger ofte en litt turbulent tid, men vi skal jobbe intensivt framover og få ting på plass, sier Gidlund.

– Hvordan tror du det blir for en ny trener å ga gamletreneren som sportssjef?

– Det tror jeg blir problemfritt. Jeg kommer ikke til å blande meg inn i treningene eller laguttak, sier Per Gidlund.