Pål Heigre er kun 21 år gammel, og har hele 31 aldersbestemte landskamper. Pussig nok samme antall landskamper som det AaFK-keeper Andreas Lie har for Norge på aldersbestemt nivå!

Heigre kommer nå fra Viking, og var tiltenkt å være en konkurrent til Vikings førstekeeper Iven Austbø. Nå blir han i stedet en tøff konkurrent til Andreas Lie i AaFK.

– Kjempefornøyd

– Vi er kjempefornøyd med å ha fått Pål. Han har vi hatt i søkelyset en god stund, og han passer perfekt inn i vårt konsept. Han er ung, norsk og svært lovende, og blir garantert en hard konkurrent til Andreas Lie, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Heigre har aldri klart å etablere seg som førstekeeper i Viking, men han har likevel fått god erfaring fra norsk eliteseriegjennom utleie til Tromsø, Start og Lillestrøm. Særlig gjorde han sine saker bra i Tromsø i 2015.

Han spilte deler av høstsesongen for LSK i år, og bortsett fra en tabbe mot Stabæk spilte han godt. I all hemmelighet var Heigre i Ålesund torsdag, der han gjennomgikk den medisinske testen.

– Den gikk helt fint, og det eneste som gjenstår før han er vår spiller nå er at Viking må sende oss en ferdig underskrevet termineringsavtale, forteller Fredriksen.

Gratis

Heigre har nemlig kontrakt med Viking ut 2017, men klubbene er enige om at AaFK skal få overta keeperen gratis.

Til Stavanger Aftenblad sier tidligere AaFK-trener, nå sportssjef i Viking, Bård Wiggen, at klubben vil løse Heigre fra kontrakten - gratis.

– Pål fortjener denne sjansen, derfor lar vi ham gå gratis. Men avtalen med AaFK betyr at vi får betalt når han har spilt et visst antall kamper, sier Wiggen til Aftenbladet.