– Jeg tror vi må være litt kyniske og ta sjansene vi får. Hvis vi bare skal være overmodige hele tiden, så blir det 6-0-tap, om det ikke blir mer. Vi skal være smarte og gjøre det vi kan for å slå ut AaFK, men det skal jo litt til da, sier Pedersen.

Men det var ikke så langt unna at det gikk da Herd møtte AaFK i 2. runde i cupen i fjor. Den gangen ledet Herd 3–1 til det gjensto tre minutter av ordinær tid. Mostafa Abdellaoue sørget for to kjappe mål og avgjorde i ekstraomgangene for AaFK.

Svakere enn i fjor

– Jeg tror vi er litt svekket i forhold til i fjor når det gjelder fysisk kapasitet. I de siste kampene vi har spilt, har vi gått litt tomme. Det har vært en gjenganger i treningskampene også. Årsaken er at flere av våre etablerte spillere tok med seg skader fra fjoråret. Jeg tror vi må bruke fire-fem kamper før vi har det fysiske nivået inne, sier Herd-treneren.

Kampen blir ekstra spesiell for Pedersen som har vært i AaFK både som spiller og i klubbens utviklingsavdeling.

Var et stort talent

I utviklingsavdelingen var Pedersen trener for G16-laget, der han hadde spillere som Anders Waagan og Emil Solnørdal. I går var Pedersen tilbake på Color Line stadion for å møte Sunnmørsposten. Der fikk han flere kommentarer fra AaFK-spillere som mente han burde kamuflert seg bedre på «spiontokten».

Pedersen ble sett som et stort talent da han kom til AaFK, men fikk kun med seg sju innhopp i eliteserien før han ga seg. Han spilte blant annet sammen med Trond Fredriksen.

– Det er liten tvil om at Thomas kunne blitt en god spiller, men kroppen og helsen ødela for han. Thomas var kanskje en av de beste avslutterne jeg har spilt med, skryter AaFK-treneren.

Dårlig cupinnsats i fjor

Fredriksen har også jobbet sammen med Herd-treneren i utviklingsavdelingen.

– Vi har diskuterte mye fotball i den perioden. Han er en fantastisk flink trener når det kommer til å utvikle ting. Han har en tydelig filosofi som jeg tror er ganske lik slik vi (AaFK) ønsker å spille fotball.

I onsdagens cupkamp mot Herd håper Fredriksen det blir mindre spennende enn i fjor.

– I fjor spilte vi mot Herd, Spjelkavik og Brattvåg, der vi mer eller mindre dreit oss litt ut. Det handler om innstilling og profesjonalitet. Vi må ha den innstillingen vi har hatt i de tre siste kampene, hvis ikke kan vi få det vanskelig, sier han.

For den som ikke husker hvordan det gikk med AaFK i cupen i fjor, så ble det bråstopp mot Brattvåg i 3. runde etter tap i straffesparkkonkurransen.

Endrer på laget

Ettersom AaFK har kamp igjen allerede på søndag hjemme mot Tromsø, så ligger det an til flere endringer i startelleveren.

– Det er naturlig at noen som har fått mindre spilletid kommer til å spille nå, sier Fredriksen.

Det kan bety at spillere som Oddbjørn Lie, Pål Vestly Heigre og Valmir Berisha starter mot Herd. I tillegg er Tero Mäntylä, som ikke er registrert for eliteseriespill, med i troppen.

– Tero er aktuell for å starte, som de andre som er med i troppen, sier AaFK-treneren.

Herd-AaFK som starter onsdag 18.30, og sendes i samarbeid med NRK.