Valmir Berisha ga AaFK 2 en kjempestart på bortekampen mot Brann 2 mandag kveld, Berisha satte inn 1–0 til ålesunderne alt etter fem minutters spill. Og ledelsen holdt seg til pause. Men da dommeren hadde blåst av kampen, hadde Brann 2 vunnet 3–1. Nok en gang glapp poengene for AaFK 2, som nå må innse at nedrykket fra 3. divisjon er snublende nær.

Møtte juniorlag

Og mandag møtte AaFK 2 et rent juniorlag fra Brann i Bergen, mens de selv hadde med rutinerte karer som Jan Lennart Urke i mål, Vebjørn Hoff, Marlinho, Valmir Berisha og Jørgen Hatlehol. Likevel holdt det ikke på noen som helst måte, og AaFK 2 ser ut til å være i like dårlig form som det AaFKs A-lag befinner seg i akkurat nå.

– Brann 2 ville mer enn oss

Lagleder Erling Ytterland var veldig skuffet etterpå.

Lagleder Erling Ytterland skjønner ikke hvorfor Brann-juniorene viste så mye mer «guts» enn AaFK 2 i en kamp som egentlig betydde mer for AaFK 2 enn for bergenserne. Arkivfoto

– Brann 2 vinner fordi de er mye mer effektive enn oss, pluss det som skuffer meg aller mest: De ville mye mer enn oss. Brann-juniorene ga alt i alle situasjoner, det gjorde ikke vi. Hvorfor det er slik, det må vi snarest finne ut av, sier «Yttis».

Han forteller om stor sjansesløsing hos sine gutter.

– Før pause kunne vi hatt både 2–0 og 3–0 på noen enorme sjanser vi spilte oss til. Men når Brann 2 får 1–1 rett etter pause, virker det som om piffen går helt ut av gutta. Kun Marlinho sto på i 90 minutter, men han må få følge av de andre, sier en kritisk lagleder Ytterland.

Desidert sist

AaFK 2 er desidert sist med sine 10 poeng nå. Det er ni poeng opp til trygg grunn, og det er for mye. Så neste år må unggutta i AaFK etter all sannsynlighet bryne seg mot lokale motstandere i sunnmørsk 4. divisjon. Og det er et nederlag for hele AaFKs intense satsing på spillere mellom 16 og 19 år.

– Vi gir ikke opp før det er matematisk umulig å stå. Men klart det blir vanskelig, når vi taper slike kamper som i dag, innser Ytterland.

Lagleder Erling Ytterland skjønner ikke hvorfor Brann-juniorene viste så mye mer «guts» enn AaFK 2 i en kamp som egentlig betydde mer for AaFK 2 enn for bergenserne. Arkivfoto