– Jeg har ikke diskutert en forlenget kontrakt med klubben, men jeg regner med å bli her også neste år. Signalene er positive, sier Hjelmeseth.

Han kom tilbake fra Elverum i sommer, og har nå spilt tre kamper i blått og hvitt.

Robin har scoret ett mål, mens spisskollega og navnebror Robin Shroot har puttet inn tre mål på like mange kamper.

– Vi fungerer godt sammen ved at vi veksler på posisjoner og skaper rom for hverandre, sier Hjelmeseth.

Målteft og løpskraft

24-åringen ser på seg sjøl som en spiller med god målteft og stor løpskraft.

I sin første sesong for Elverum i 2015 scoret han imponerende 19 mål; 18 av disse kom i seriespill i 2. divisjon.

– Hva tror du om kampen mot Fana søndag?

– Den skal vi rett og slett vinne. Vi har slitt med noe smårusk bakover, ikke minst får vi lette dødballmål imot. Fokus i det siste har vært å holde konsentrasjonen oppe, sier Robin Hjelmseth. Som melder om godt humør i gruppa, ikke minst etter den forløsende 4-2-seieren mot Odd 2 mandag denne uka. Det gjør at bunnstriden synes å unngås for laget fra Ulsteinvik.

Ekstremt viktig seier

– Vi gjorde en solid bortekamp i Skien. Og det var en ekstremt viktig seier, sier Jesper Tørn­qvist som da måtte sone for rødt kort.

Men søndag er 32-åringen tilbake i Hødd-forsvaret. Tørn­qvist advarer mot å ta lett på oppgaven når Fana kommer på besøk.

– Det blir sikkert en tøff kamp, men vi kommer til å ha fokus på oss sjøl. Nå må vi bygge sjøltillit i de kampene som gjenstår, sier Tørnqvist.

Han merker at det har vært en solid forsterkning å hente en spiller som Robin Hjelmeseth tilbake fra Elverum. – Han og Shroot har gitt et løft til gruppa, sier Tørnqvist.

Finnen er inne i sin femte sesong i Hødd-drakta. Han har kontrakt ut 2018 og vil i hvert fall fullføre den.

Foruten å spille for 2. divisjonslaget har Tørnqvist en 40 prosents stilling i Hødd som ansvarlig for jentefotballen. Han har også en jobb utenom klubben, som personlig trener ved et treningsstudio.

Jesper Tørnqvist får her rødt kort mot Bryne i forrige hjemmekamp. I morgen kommer Fana på besøk, en kamp Hødd bør vinne. De slo Fana på bortebane. FOTO: SVEIN OLAV HUMBERSET