(Romsdals Budstikke) Ole Gunnar Solskjær har hatt et spesielt bånd til Åge Hareide i mer enn 20 år. Danmarks utklassing av Irland tirsdag kveld ble en sterk opplevelse for Molde-treneren.

– Det var helt fantastisk. Jeg tekstet Åge og gratulerte ham med den reisen han har hatt med landslaget. Jeg var der i den første kvalifiseringskampen i fjor høst og så på da de tapte hjemme mot Montenegro (0-1). Måten han har snudd dette på, er helt utrolig. Dette er artig for alle oss som liker fotball, sier Solskjær til Rbnett.

Hareide hentet Solskjær til Molde

Han ble hentet fra Clausenenga til MFK av Hareide før 1995-sesongen. Etter halvannet år med dundrende suksess ble han solgt til Manchester United.

– Jeg hadde Åge både i Molde og på landslaget, og han er en trener jeg er blitt veldig glad i. Det er kjekt at han får med seg et VM nå. Danmark bør helt klart ha som mål å komme til kvartfinale i Russland med det laget de har nå. Trekninga avgjør om det blir mulig.

– Hva er det med Hareide som gjør at han oppnår resultater overalt?

– Han er en av de beste motivatorene jeg har møtt i fotballen. Han har en evne til å gjøre spillerne og laget klart til å prestere i hver kamp. Han gir folk en sånn tro på det de holder på med. Det er så fortjent at han klarte å ta Danmark til VM. Vi er alle stolte av Åge nå, sier Solskjær.

Eikrem: – Åge er helt ekstrem

Magnus Eikrem hadde Hareide som sjef i ett år i Malmö. Sammen hadde de mange store opplevelser i 2015.

– Før alle de store kampene vi spilte i Champions League, gikk vi ut på banen og trodde at vi skulle vinne. Slik var det uansett hvem vi møtte. Noen ganger trodde vi faktisk det skulle bli enkelt, for vi hadde så stor selvtillit. Han passer godt som landslagstrener, og det er helt fantastisk at han klarte å komme til VM. Ingen kan mobilisere et lag som Åge, han er helt ekstrem på akkurat det. Dette er artig for ham og artig for oss andre. Alle fra Molde skal være stolte av Åge etter denne prestasjonen, sier Magnus Eikrem.

Denne saken ble først publisert av Romsdals Budstikke