Molde - Rosenborg 2–2 (7–6 e.str.)

(Romsdals Budstikke) Sist Martin Ove Roseth fullførte en fotballkamp var NM-finalen mot Vålerenga i fjor. I et intervju med Rbnett med litt over tre uker siden, betegnet Molde-stopperen årets sesong som en katastrofe for hans egen del. I februar måtte 19-åringen operere for «jumpers knee». Han skulle egentlig være klar for spill til sommeren igjen, men et arrvev fra operasjonen gjorde at han måtte under kniven på nytt.

45 minutter mot Kongsvinger i G19-NMs kvartfinale og en halvtime i en treningskamp for MFK-juniorene mot Kristiansund for noen dager siden, var fram til lørdag sunnmøringens eneste minutter med fotball i 2017.

Skulle bare spille én omgang

Men cupfinalen ble utover høsten Roseths store mål, og midtstopperen holdt stand i 95 minutter. Egentlig hadde han bare lov å spille mye mindre enn det.

– Jeg skulle spille én omgang. Jeg føler jeg gjør en middels førsteomgang, og jeg er litt forbanna på meg selv egentlig. Når jeg kommer inn til pause og får spørsmål om hvordan det går, så svarer jeg at det er uaktuelt å bli byttet ut. Jeg skulle fullføre og vise at jeg kunne bedre enn det jeg viste før pause. Og det syns jeg at jeg viser i andreomgang, når jeg blir flyttet inn i midten i forsvaret da Leo dessverre måtte byttes ut, sier Roseth om lagkameraten som måtte forlate banen like før pause med en smell i hodet.

– Jeg skulle spille 45 til 60 minutter, og i alle fall ikke noe mer enn det. Det var egentlig uaktuelt, men jeg kranglet meg til det. Fysio Mats (Jørgensen, journ.anm.) får ta skyllebøtta der, sier Roseth.

Endelig medgang

Men MFK fikk virkelig betalt for å beholde Roseth på banen så lenge. Kvarteret før full tid var det han som stanget inn det viktige utlikningsmålet etter hjørnesparket fra Simen Bakkemyr Hagbø.

Etter kampen ble gutten fra Volda også kåret til finalens beste spiller.

– Jeg har vært ute med skade i hele år, og hatt motgang på motgang. Så klarer jeg å bli klar til finalen og score et viktig mål. I tillegg ble jeg kåret til banens beste her. Det er bare helt usaklig. Det er helt fantastisk, sier en tydelig rørt Roseth.

– Hvordan er det å vinne over erkerivalen Rosenborg?

– Det er litt ekstra når det er Rosenborg, det er det ingen tvil om. Daniel Berg Hestad sier det samme i garderoben også. Det var selvsagt viktig i fjor mot Vålerenga også, men det betyr litt mer når det er mot Rosenborg.

Var sikker på seier

Straffesparkkonkurransen måtte han se fra sidelinja. Tre redninger fra Jonatan Byttingsvik sørget for at MFK-juniorene gjorde i år som i fjor, og vant NM-finalen i Telenor Arena etter straffekonk.

– Det er helt ubeskrivelig. Vi ligger jo under 0-2 mot Rosenborg – som er et sterkt lag. Så får vi 1-2, og får troa på det. Vi får bedre spill. Når vi setter inn 2-2 er jeg hundre prosent sikker på at vi vinner. I straffesparkkonkurransen er Jonatan solid. Jeg var aldri i tvil, sier Roseth bestemt.

Molde lå under i straffekonkurransen, og var avhengig av at sisteskansen reddet RBKs femte forsøk for at MFK fortsatt skulle henge med.

– Jeg følte meg ganske sikker på at han skulle redde. Leo Østigård meldte det før kampen: «Jonatan blir helten i dag.» Så enkelt er det. Det er helt sjukt. Men sånn er det. Det er utrolig deilig, sier Roseth som gikk rundt med ispose på kneet etter kampslutt.

Rolige dager venter

Onsdag spiller juniorene ny viktig kamp. Da spilles returoppgjøret i andre runde av Youth League mot Zimbru fra Moldova. Den første kampen endte 0–0.

– Jeg får ta meg noen rolige dager, så får vi se om jeg kan spille der. Det var denne finalen som var det viktigste for meg nå, sier Roseth.

Denne artikkelen var først publisert av Romsdals Budstikke