Teoretisk er ikke Herd i 3. divisjon enda, men i praksis underskrev blåtrøyene nedrykkspapirene lørdag ettermiddag. 1–3 tap mot Byåsen er bare ikke godt nok for jumbolaget i 2. divisjon avd. 2.

Herd har spilt jevnt med alle lag i divisjonen hjemme på Amfi Moa i år. Men i går ødela en fæl 1. omgang for Herd. Da var Byåsen først på alle baller, vant duellene, og det virket som om det var kun de som hadde noe å spille for.

Vi hadde forventet et desperat Herd-lag på jakt etter livsviktige poeng. Det fikk vi aldri se. Byåsen kontrollerte det meste, og scoret to dødballmål midtvegs i 1. omgang. Først headet Torgeir Dahle inn 0–1 etter corner, og så var Serge Gamwanya på plass etter et langt innkast som en Herd-forsvarer stusset videre. Rett til Byåsen-spilleren.

I de siste fem minuttene av 1. omgang kom Herd med noen farligheter, men verken Johan Stormye eller Kenneth Diallo lyktes alene mot keeper.

Etter pause la Byåsen seg bakpå, men kontret ofte og farlig. De var nærmere 0–3 enn Herd var redusering, inntil Vegard Bruland fikk ballen i noe som lignet klar offside. Men han fikk gå, og satte inn 1–2 i nærmeste hjørne.

Da var det fem minutter igjen å spille, og Herd fikk til et brukbart press mot Byåsen-buret uten å skape stort. Og langt på overtid kontret trønderne igjen, og satte inn 1–3 ved Christoffer Aasbak.

Selvkritisk

– I dag er vi dårlige! – Vi er heldige som i det hele tatt er inne i kampen i 2. omgang, keeper Henrik Hagen berget oss fra stygge sifre i dag. Jeg vet ikke hvorfor vi ser så svake ut i dag, men det må vi finne ut av, sa en veldig skuffet trener Amund Skiri etterpå.

– Er toget gått i forhold til ny kontrakt?

– Du får aldri meg til å si at vi har rykket ned, så lenge teorien sier noe annet. Men nå må vi kanskje vinne alle de fem siste kampene, og det sier seg selv at det blir vanskelig, sukker Skiri.

Neste  oppgave for Herd er Træff borte. Ingen umulig oppgave, men Herd må vinne kamp på kamp på kamp ...