NB! Vi har for tiden tekniske problemer med sportsseksjonene våre på 100%.

AaFK hadde i utgangspunktet mest å spille for før kampen mot et allerede nedrykket Sandnes Ulf. Med seier kunne AaFK knipe sjetteplassen på tabellen. Men dette scenarioet så ikke ut til å gi de oransje særlig motivasjon. For lenge manglet AaFK både innsats og presisjon mot et hardtkjempende hjemmelag.

Sandnes Ulf tok fortjent ledelsen i første omgang ved Diego Rubio, og AaFK så ikke ut til å makte å svare. Men utover i andre omgang greide de å legge et visst press på hjemmelaget, og utlignet et kvarter før slutt ved Michael Barrantes. Mot slutten kunne kampen vippet begge veier, men det var AaFK og Sakkari Mattila som trakk det lengste strået med sin 1-2-scoring på overtid. Det var godt betalt for AaFK etter en svak kamp.

Dårlig tempo

Etter en daff åpning på kampen spilte AaFK seg fram til en god mulighet i det 11. minutt. Michael Barrantes spilte først Henrik Bjørdal flott i gjennom på høyresiden. Bjørdal slo inn foran mål, der Barrantes var på plass igjen og fikk avsluttet godt mot hjørnet på Ulf-målet. Men en god redning av Sandnes Ulfs keeper, Halldorsson, hindret scoring

Tabbemål?

Minuttet etterpå scoret Sandnes Ulf. En lang og håpefull ball ble slått frem mot Diego Rubio. I kamp mot Daniel Arnefjord, kom chileneren først på ballen og lobbet enkelt over Sten Grytebust, som var på halvdistanse. Der burde AaFK-keeperen holdt seg i buret!

Hjemmelaget fortsatte å være det førende laget og fikk en ny gigantmulighet servert av aaFK og Arnefjord etter 20 minutter. AaFK-kapteinen skulle bare klarere en corner, men sleivet ballen rett i beina på Rubio, som uselvisk sentret til Ole Kristian Langås. Ulf-spilleren greide mirakuløst nok ikke å treffe målet fra fire meter, og skjøt utenfor.

Slapt av AaFK

I det 30. minutt kom AaFK på en fin overgang, igjen regissert av Barrantes, som spilte fri Karnass på venstresiden. Marokkaneren dro seg innover i banen, men avslutningen med høyrefoten gikk høyt over mål.

Mot slutten av første omgang yppet Sandnes Ulf og Rubio seg igjen ved et par anledninger, men Grytebust ordnet greit opp.

AaFK derimot, fikk veldig lite til i denne omgangen. Laget var ikke til å kjenne igjen fra de solide borteseirene mot Start og Viking, for ikke å snakke om kampen mot Vålerenga forrige helg. Intensiteten var elendig og pasningsspillet fryktelig upresist. Hele laget virket rett og slett å være veldig umotivert.

Nesten 2-0

AaFK hadde ballen mest i starten av andre omgang, men skapte ingen verdens ting. Det gjorde derimot hjemmelaget, som fikk en stor sjanse i det 56. minutt. Først skjøt Rubio rett på Grytebust, før Aksel Berget Skjølsvik kastet seg fram på returen. Men heller ikke han greide å sette ballen i mål, i duell med AaFKs Akeem Latifu.

Etter hvert tok AaFK mer og mer over banespillet og kom nærme utligning ved Barrantes etter 63 minutter. Han fintet seg fri inne i Ulf sin sekstenmeter og skjøt like utenfor mål med venstrebeinet.

Utligning

I det 74. minutt fikk AaFK uttelling for ballinnehavet da Michael Barrantes hamret inn utligningen til 1-1. et innlegg fra høyre fant hodet til Leke James, som headet i kroppen til en Sandnes Ulf-spiller. Ballen ble liggende fri i feltet, og der kom Barrantes og hamret ballen i mål.

Like før det var spilt i 80 minutter hadde AaFK flere farlige cornere på rappen. Men ballen ville ikke i mål, bak en god Sandnes Ulf-keeper.

Nå bølget spillet fram og tilbake og Hannes Sigurdsson kom nærme for hjemmelaget i det 82. minutt. Islendingen hang høyt på et innlegg og stusset ballen like utenfor mål.

Mattila på overtid

AaFK hadde også sine muligheter på slutten, men det ble bare nesten og kampen så ut til å ebbe ut med 1-1. Men Sakkari Mattila ville det annerledes. På overtid kjempet han seg forbi Sandnes Ulfs Vegard Ånestad, og banket ballen i mål. En flott prestasjon av finnen.

Seier 1-2 var kanskje mer enn AaFK fortjente etter spill og sjanser. Men Janne Jönsson tok naturligvis med seg det han fikk i sin siste kamp som trener. Han førte laget til 7. plass på tabellen, med 41 poeng.