Det var rene X-files stemninga på Moa Amfi stadion lørdag, da Herd slo Kristiansund FK (KFK) 6-5. Og dette var altså ingen bandy-kamp, men en thriller i lokal 3. divisjon.

Corner blir mål

Målene rant inn, særlig  etter cornere. Tre av Herds seks mål kom etter cornere fra unge Patrick Dønheim Hjelmset, mens ett av KFKs mål også kom etter corner.

Dette var, som sifrene sier, en kamp mellom to gode angrepslag, og der forsvarsspillet mildest talt var slett. Og det var tilfeldig at Herd klarte å krige inn seiersmålet, for KFK utlignet til 5-5 på overtid.

Herd ledet 3-1 ved pause, og økte til 4-1 tidlig i 2. omgang. Men så gikk rullgardina ned, og i løpet av 13 minutter scoret kristiansunderne tre ganger. To av dem på vidunderlige langskudd, som suste over hodet og armene på Herd-keeper Henrik Hagen. Som begge ganger sto for langt ute til å nå suserne.

Fikk straffe

Scott Fellows ordnet 5-4 på heading etter corner, men KFK utlignet på et tvilsomt idømt straffespark på overtid.

Og fortsatt var det ikke slutt på moroa. Og nå syntes Hødd-helten fra cupfinalen mot Tromsø i 2012, Andreas Rekdal, at det var på tide å vise at han fortsatt kan score viktige mål. Tre minutter på overtid var han frampå etter ny corner, og hamret seiersmålet i nettaket.

– Nesten utilgivelig av oss å gi bort en 4-1 ledelse. Men vi klarte heldigvis å berge poengene. Men jeg er bekymret over måten vi forsvarer oss på, vio har knapt holdt nullen i en eneste kamp i hele år, sa den glade matchvinneren etter kampen.

Han mente at han aldri har vært med på å vinne 6-5 i en fotballkamp på seniornivå før.

KFK viste likevel at dette laget kan skape trøbbel for hvem som helst. De har mange gode spillere framover, og er slett ikke noen nedrykkskandidat.

Resten av 3. divisjon

Ellers vant Spjelkavik litt heldig 2-1 borte mot Volda i en tett kamp. Bergsøy lå under 0-1 hjemme mot Eid, men snudde oppskriftsmessig og vant 4-1. Og topper tabellen så langt.