To av opprykkskandidatene før sesongen hadde hver sin omgang på Ebbemyra.

Bjørnar Johansen åpnet målfesten etter knappe 30 minutter. På dette tidspunktet stemte lite eller ingenting for Norborg.

Det var ikke ufortjent at Johansen la på til 2-0 rett før pause etter et prima angrep.

– Hadde vi spilt to tilsvarende omganger som den siste, hadde vi vunnet, sier Norborg-trener Stig Johansen.

Rekordmannen

Rett etter pause satte Thomas Gjøsund inn 3-0.

Tarjei Urkedal manglet et mål på å være tidenes mestscorende Norborg-spiller. Etter knappe timen smalt han inn karrieremål nummer 215, og samtidig var opphentinga startet.Fire minutter etter hamret Ole Johan Urke inn 3-2.Noen minutter etter fikk Emblem et straffespark, der Norborg-spillerne protesterte heftig.

Gjøsund var sikker som banken til 4-2.Kristian Søviknes satte inn 4-3 reduseringen fire minutter på overtid, men nærmere kom ikke gjestene. Seieren sendte Emblem helt opp i ryggen på tabelleder Rollon.

– Det er veldig bra prestert av oss å klare å dra dette i land relativt kontrollert, for det koker bra en periode i andre omgang. Vi ser nå på tabellen, men tenker ikke så mye på den, sier Emblem-kapten Thomas Gjøsund.

Resten av kampene

I tillegg til Emblem - Norborg ble det spilt fire kamper i går. Slik gikk det:

VIGRA - HAREID 1-7 (0-3)

Mål Vigra: Adrian Rørseth

Mål Hareid: Thor-Ove Brekke, Runar Stranden, Georg Eikrem Olsen (2), Fredrik Andresen (2) og ett selvmål.

Kampen: Hareid startet klart best på Vigra og fikk tidlig ledelsen etter to langskudd. Gjestene presset på videre og fikk 3-0 før pause. 4-0 kom umiddelbart etter hvilen, men etter dette våknet faktisk Vigra til live og tok over initiativet. 1-4 kom på straffe og de mest hardbarkede Hareid-supporterne fryktet kollaps. Men så fikk Hareid 5-1 og da var kampen for alvor kjørt. Totalt sett en fullt fortjent borteseier.

LARSNES/GURSKEN - ROLLON 3-0 (2-0)

Mål LGFK: Leiv Sindre Muren, Richard Lynge, Tor-Jørgen Kleppe

Kampen: Hjemmelaget fikk en pangstart etter et par minutter på et innøvd trekk. Da var standarden satt. Den gjestende serielederen slet med å skape sjanser på et godt hjemmelag, og i andreomgang åpnet rommene seg opp. Til slutt må det sies at Larsnes/Gursken vant en fortjent seier.

ØRSTA - LANGEVÅG 3-1 (1-0)

Mål Ørsta: Torstein Lianes, Magne Brobakke, Terje Haugen Øye

Mål Langevåg: Børge Holen

Kampen: Ørsta fikk en pangstart med en dødballscoring. Faktisk skapte gjestene en del farligheter før pause, men Ørsta holdt unna. I andre omgang måtte Langevåg fram og det åpnet seg opp store rom før vertene. Til slutt ble det en fortjent 3-1-seier til Ørsta.

GODØY - VARTDAL 9-1 (7-1)

Mål Godøy: Joakim Austnes (3), Svein-Arve Alnes (2), Trond Brynestad (3) og Kristoffer Dyb.

Mål Vartdal: Frank Ristesund

Kampen: Frank Ristesund ga Vartdal ledelsen på et fantastisk langskudd etter bare noen få minutter, men denne kvelden var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende. I Austnes, Alnes og Brynestad har Godøy et trekløver som holder langt høyere standard enn 4. divisjon, og Vartdal fikk merke at disse tre endelig var samlet. Godøy valset over gjestene og til slutt ble det en knusende overlegen storseier.