Hødd 2 holder stø kurs mot opprykk til 3. divisjon, etter å ha valset over nærmeste nabo og lillebror Hareid IL fredag. Det stoppet på 7-0 til blåtrøyene, og dermed beholder Hødd 2 sin klare sjupoengs tabell-ledelse.

Hødd 2 tok tak i kampen fra start av, men et svært redusert Hareid-lag holdt nullen til det var spilt 35 minutter. Da scoret Hødd 2 én, to og tre ganger før pause, og kampen var avgjort. I 2. omgang ble det envegskjøring. Målene for Hødd 2 ble scoret av Håkon Brautaset (to straffespark), Peter Hasund, Magnus Myklebust, Aleksander Rekdal, Daniel Haanes og Eirik Saunes.

Rødt i debuten

Bergsøy kunne presentere en tidligere Liverpool-spiller på laget sitt mot Godøy hjemme, men Emmanuel Mendy (27) ønsker nok å glemme denne kampen ganske så raskt. Han pådro seg to gule kort i løpet av tre minutter tidlig i 2. omgang, og ble sendt i kalddusjen. Da ledet Bergsøy 1-0 etter et selvmål fra Godøy. Mendy var tre år i Liverpool, uten å komme på A-laget. Han har også fire A-landskamper for Guinea. Kanskje ble iveren for stor i hans BIL-debut?

Uansett ødela han ikke kampen for Bergsøy, for Franjo Tepuric scoret to kjappe like etter utvisningen, og Bergsøy økte også til 4-0. Med tre mål de siste 20 minutta. For Godøy ser det dystert ut. De har kun Langevåg bak seg, og spiller svak fotball også.

Nytt Rollon-tap

I Volda sto viktige poeng på spill for Rollon, som har rotet seg ned i nedrykks-gjørma for alvor. Og bylaget var fullt på høyde med Volda, men scoret ikke på sjansene sine. Og etter drøye 80 minutter serverte Eirik Schöning til innbytter Stian Finnøy, som headet inn 1-0 til Volda. Mot slutten hadde Rollon en megasjanse til å utligne, men alene mot keeper skjøt Erik Øiehaug så vidt utenfor. Og dermed må Rollon svette videre. Volda stilte med en del spillere som også hadde lagt ned en stor innsats for Volda 2 mot nabo Ørsta dagen før, men berget altså en ny seier.

Thriller på Siffen

Rundens thriller skjedde på Siffen, der hjemmelaget SIF tok sin tredje strake seier med 4-3 mot tapre Norborg. Og denne seieren satt langt inne. SIF presterte å lage to selvmål, og Norborg ledet både 1-0 og 3-2. Men SIF peiste på, og fikk uttelling to ganger i sluttkvarteret. Dermed bør SIF langt på veg ha sikret plassen, mens Norborg er i tabelltrøbbel så det holder. Magnus Seth er tilbake på lån fra Brattvåg, men han scoret ikke. Utenom selvmålene var det Ådne Hellandsvik som scoret for gjestene, mens Sondre Kjølsøy, Joakim Bolsø, Daniel Malakzadeh og Sindre Pedersen scoret for SIF.

I kampene mellom disse to lagene har det aldri blitt hjemmeseier, hverken på Siffen eller i Uggedalen. Nå klarte endelig SIF å vinne hjemme. Men Norborg hadde minst like mange sjanser som sebratrøyene.

Torsdag vant FK Sykkylven hele 5-1 mot Langevåg, mens Emblem tok en sterk 2-1 seier borte mot Larsnes/Gursken.