Harøy-spissen er nemlig en av de 18 utfordrerne til «Folkets lag» som kan ende opp med å møte AaFK til veldedighetskamp til inntekt for TV-aksjonen.

Førstkommende torsdag starter duellene der publikum kan stemme inn sin favoritt. Stian Harnes, fra 6. divisjonsklubben Harøy, er en av kandidatene.

– Dette var en positiv beskjed å få, sier Harnes om nomineringen.

Har banket inn mål i alle år

Selv om 30-åringen aldri har spilt på høgere nivå enn 5. divisjon, har han gjort seg bemerket på fotball-Sunnmøre. Få har scoret like mange mål som han. Ifølge hans egne tall har han kommet opp i rundt 330 mål på A-lagsnivå. Rekorden er på 40 mål i løpet av en sesong. Hittil i år har han 18 mål på elleve kamper.

– Målscorer. Det er vel egentlig stikkordet når jeg skal beskrive Stian. Han er en utrolig avslutter. Han kan avslutte fra alle kanter og vinkler. Han kan avslutte med begge bein eller med hodet om det må til. Han har et blikk for mål som er helt vanvittig, sier Harøy-trener Thomas Andre Gjerde.

Stian Harnes har aldri prøvd seg på høgere nivå enn 5. divisjon.

– Jeg tror nok at jeg kunne spilt på et høgere nivå, men det bare ble sånn, sier Stian Harnes selv.

– Han har nok vært for hjemmekjær, mener trener Gjerde.

Kunne hevdet seg

Han er ikke i tvil om at Stian Harnes kunne hevdet seg oppover i divisjonssystemet.

– Han kunne tilpasset seg nesten hvilket som helst nivå. Om Stian får en sjanse, så sitter den helt nede ved stolperota, sier Thomas André Gjerde.

Nå håper Stian Harnes at han blir valgt ut på det endelige laget.

– Jeg tror et slikt lag kan by AaFK på god motstand, sier han.

Hele Sunnmøre representert

Etter at trenerne Alexander von Løwensprung og Frode Fagermo – i lag med Sunnmørsposten – har plukket ut ni faste spillere til Folkets lag, er det nå opp til publikum å velge mellom de 18 neste. Disse vil bli presentert i avisa fra og med torsdag.

Blant de totalt 27 aktuelle spillerne for Folkets lag er tolv fra 3. divisjon, tolv fra 4. divisjon, to fra 5. divisjon og en fra 6. divisjon.

– Vi har sjølsagt tatt med spillerne vi mener har prestert godt i lokalfotballen, men vi har også forsøkt å ta med spillere slik at både forskjellige divisjoner og geografiske områder er representert. Selv om Spjelkavik og Herd har flest spillere, er mange av disse opprinnelig fra andre klubber. Vi føler dette virkelig kan være «Folkets lag», sier trenerne.

I billedkarusellen kan du se alle spillerne som skal i duell.

Ingen fra Brattvåg

Brattvåg har valgt å trekke sine spillere som ble tatt ut på Folkets lag.

I gårsdagens utgave av Sunnmørsposten ble de ni første spillerne på til Folkets lag plukket ut. Blant dem var Brattvågspillerne Per Espen Thorsen, Torbjørn Grytten og Hugues Wembangomo med. Men i går gra klubben beskjed om at de trekke sine spillere fra kampen. En intern glipp har gjort at Sunnmørsposten ikke har fått beskjed om det før laget ble presentert.

– Vi er i en situasjon der vi kjemper om et etterlengtet opprykk til 2. divisjon, noe som betyr alt for oss akkurat nå. Derfor har vi bestemt at vi ikke kan risikere noen av våre viktigste spillere i en slik kamp, med den merbelastning og fare for skader som kan oppstå i en kampsituasjon. Hadde vi lagt midt på tabellen, hadde vi garantert stilt med samtlige av våre spillere. Men nå må vi prioritere det som er aller viktigst for oss, nemlig å klare opprykket, sier Gidlund.

Ingolfur Kristjansson, Herd, Trond-Håkon Edøy, Spjelkavik og Jonas Mathiesen, Rollon går inn som tre av de nye faste på Folkets lag.