Med AaFK 2 ned, betyr det at to lag fra sunnmørsk 4. divisjon går ned, mens det blir tre lag fra 5. divisjon som må ned i «kjelleren», 6. divisjon. Fordi det kommer opp hele tre lag fra 6. divisjon, mot to opp fra 5. divisjon.

Godøy må forbi Langevåg, og har igjen Hareid (H), Emblem (B) og FK Sykkylven (H). Godøy kan klare sju poeng, og da må Langevåg vinne minst to av sine tre siste. Mot Hødd 2 (B), Norborg (H) og SIF (B). Godøy har på pairet et enklere program enn Langevåg, så her kan det bli drama til siste slutt.

Interessert i lokalfotball? Se hvilke kamper som spilles i dag

5. divisjon

I 5. divisjon er Valder allerede oppe, og får følge av enten Ørsta eller Blindheim. Ørsta har igjen Vigra (H), Herd 2 (B) og Ellingsøy (H), mens Blindheim har Hovdebygda (B), Valder (H) og Volda 2 (B). På papiret ser Ørstas program litt lettere ut, og Ørsta har poenget å gå på fra før.

Dobbelt opprykk Magne Elde trener både Fortunas damelag og Blindheim ILs herrelag. Blir det dobbeltopprykk for ham?

I bunnen er det åpent, bortsett fra at ÅVK og Vigra går ned. Men kampen om å unngå den tredje nedrykksplassen står mellom hele fem lag.

Fra Stranda på den utsatte 10. plassen og opp til Volda 2 på 6. plass skiller det kun tre poeng, og mellom disse to finner vi Ellingsøy, Giske og Skodje. Ellingsøy skal møte både Skodje og Stranda hjemme på Nes, og kan avgjøre egen skjebne. Det laget som ligger dårligst an og har dårlig høstform er Stranda. Som trolig må ha minst fire poeng for å stå.

Fortuna vant «slaget om Møre og Romsdal»: – Vi har matchvinnerne

6. divisjon

I 6. div. avd 1 er det ren divisjonsfinale onsdag kveld på CLS, når Guard tar imot Fjørtoft. Begge har 46 poeng, men Fjørtoft har en kamp til gode. Og kan kanskje tåle et tap. Nr to i hver avdeling møtes til kvalik om opprykk senere. I avd. 2 har Sæbø et lite forsprang på Åmdal og Bergsøy 2, men Åmdal har en kamp til gode. Det blir jevnt her også.

Les flere saker om lokal fotball.