Ørsta tok en enkel 5-0-seier borte mot Herd 2, og hadde et håp om at kun ville teorier kunne gjøre at det ikke ble opprykk til 4. divisjon i kveld. Men på overtid snudde Blindheim sin hjemmekamp mot Valder. Blindheim lå faktisk under 2-0, men snudde til seier 4-2 på overtid.

Det betyr at det før siste serierunden om ei uke fortsatt skiller ett poeng mellom Ørsta (2. plass) og Blindheim (3. plass). Ørsta sikrer opprykket enklest ved å slå Ellingsøy, for da betyr det ikke noe hvordan Blindheim gjør det mot Volda 2. Skulle Ørsta tape og Blindheim spille uavgjort, vil Ørsta vinne på målforskjell da de har 17 mål bedre enn Blindheim. Blindhei må med andre ord vinne og satse på at Ørsta går på en smell.

Også i bunnen av tabellen er det stor spenning rundt hvem som følger Vigra og Åram/VanKam ned i 6. divisjon. Ettersom Giske tapte 4-0 borte mot Volda 2, ligger de fortsatt på den siste nedrykksplassen. Stranda, som ligger ett poeng foran Giske, tapte 2-0 borte mot Ellingsøy.

Ellingsøy har med kveldens trepoenger reddet plassen, selv om det i teorien fortsatt er en syltynn sjanse igjen for å bli tatt igjen. Det betyr med andre ord at det står mellom Stranda og Giske om den siste nedrykksplassen. Stranda møter Åram/VanKam, som for lengst har rykket ned, i den siste kampen, mens Giske møter Skodje, som reddet plassen med å slå nettopp Åram/VanKam i kveld.

Kveldens resultater i 5. divisjon: Herd 2-Ørsta 0-5, Blindheim-Valder 4-2, Volda 2-Giske 4-0, Skodje-Årvam/VanKam 3-2, Ellingsøy-Stranda 2-0 og Hovdebygda-Vigra 2-2.