– Jeg vet ikke om det holder til kongepokal, det får i så fall bli en bonus. Slik som min OL-billett også er. Det var sunnmørsforhold her, i så måte er jeg vant til dette og kan ikke klage på været.

Det sa en ærlig Karsten Warholm som i vind og regn passerte målstreken nesten to sekunder foran Øyvind Strømmen Kjerpeseth fra Florø som ble klokket inn på høyst ordinære 52,63 sekunder.

Beholder mesterskapsrekord

Han beholder mesterskapsrekorden på 50,38 sekunder, i hvert fall ett år fram i tid. For med gunstige forhold i går hadde Warholm kommet seg under 50 sekunder, som han har vært flere ganger i sommer.

Under EM i Amsterdam for tre uker siden knallet han til med utrolige 48,84 da han vant et semifinaleheat. Da var forholdene optimale.

– Det ble ikke samme trykk på første langside i dette løpet, men totalt sett er jeg fornøyd, en god gjennomkjøring før OL. Rent teknisk var det rent og ryddig, og et løp jeg trengte før avreise til Rio, sa Warholm.

Fornøyd trener

– Et solid løp, flott gjennomført. Vi kan ikke forlange at han skal løpe under 50 sekunder i hvert løp, slo trener Leif Olav Alnes fast overfor Sunnmørsposten. Som har hovedansvaret for Karstens satsing i Oslo, i samarbeid med Arve Hatløy, Karstens klubbtrener i Dimna.

– Hva kan du klare på lørdagens 400 meter flatt med dette løpet i beina, Karstein?

– Det kommer an på forholdene. Men der møter jeg en løper som er god for en tid langt ned på 45-tallet, sier 20-åringen.

Da sikter han til Yeimer Lopez, cubaneren som løper for bergensklubben Norna-Salhus, og har vært i OL-finale på 800 meter.

Dette oppgjøret blir trolig dagens høydepunkt under NM. For nettopp slike utgangspunkt trigger konkurransemannen Warholm, som enkelt vant sitt forsøksheat på 400 meter med 48,16 sekunder - noen timer før han løp langhekkfinalen.

I dag får Kristine Eikrem Engeset en god gullsjanse på 1500 meter, ettersom Ingvill Måkestad Bovim og Karoline Bjerkeli Grøvdal ikke kommer til start.

– Jeg løper for medalje, meldte Kristine i en sms til oss i går.

<strong>sølv:</strong> Live Solheimdal fra Skåla i Molde satte «pers» da hun tok sølv på 5000 meter. – Jeg er veldig fornøyd med løpet, sa 19-åringen. Som er klubbkollega med Kristine Eikrem Engeset og Silje Fjørtoft i Vidar.
<strong>Suveren:</strong> Karsten Warholm over mål til suveren seier på 400 meter hekk under NMs første dag på Askøy i går. Han vant med tida 50,72 i tøffe værforhold. Bak skimter vi Øyvind Strømmen Kjerpeseth og Joachim Sandberg som kjempet innbitt om sølv og bronse, nesten to sekunder bak Warholm.
<strong>til finale:</strong> Toralv Opsal er finaleklar på 400 meter flatt lørdag.