FK Sykkylven-Larsnes/Gursken 1-0 (0-0)

– Eg vert 15 år 1. september og kan aldri hugse å ha heada ballen i mål i tidlegare kampar.

Dette sa dagens «mann», Tobias Sagli, etter kampen. Han kom inn som innbytar midt i andre omgang, og hadde berre vore på bana eit par minutt då han steig til vers på Per Espen Lade sitt presise hjørnespark. Kontant i nota, bak gjestane sin 18 åring i mål, Lasse Strand Gule. Henta inn som målmann frå Ørsta berre tolv timar før kampstart.

– Kampen var jamn. Ein typisk «fyrste mål vinn kamp». Vi er i framgang, men denne gongen hadde vi fire mann ute med karantene, kunne spelande trenar Anders Vaagen hjå L/G fortelje.Vaagen har sjølv vore ute i meir enn tre månader med skulderskade, og var mellom gjestane sine beste saman med Johnny Moltubakk og målmann Gule.FKS mangla heile løparrekkja frå vårsesongen, pluss den gode stopparen Bendik Hole Alnes– Vi visste kva vi kom til å prestere. Herleg at det heldt til 1-0 og alle poenga, meinte heimetrenar Sogge.Gjestane truga ikkje heimelaget før siste fem minutta. Då var gjestane nær utlikning både ved Eivind Myklebust, Anders Vaagen og Leiv Sindre Muren. Sistnemnde heada ballen i tverrliggaren.

Andre kampar:

SIF-EMBLEM 0-3 (0-2)

Mål Emblem: Scott Fellows, Kristian Engelstad, Elias DahlbergKAMPEN: Endelig begynner Emblem å vise det som gjorde at de var ansett som avdelingsfavoritt før seriestart. Torsdag ble høytflygende SIF satt grundig på plass, og Emblem både spilte bedre og viste mye mer vilje enn hjemmelaget. Som åpnet kampen godt, men etter 0-1 ramlet de sammen. Riktignok manglet storscorer Nils Ottar Sandø, men Emblem manglet også sin strateg Thomas Gjøsund. Sånn sett var de likt. En stor nedtur for SIF, mens Emblem klatrer videre. Dette var EILs første borteseier i år.

Skodje-Godøy 0-3 (0-1)

Mål Godøy: Jimmy Monsen 2, Joakim Austnes.KAMPEN: Skodje manglet både spillende trener Eirik Hjelvik og en rekke andre spillere, men Godøy slet med å få hull på byllen. Det var midtstopper Jimmy Monsen som måtte vise angriperne hvordan det skulle gjøres, og han satte inn 1-0 og 2-0 etter cornere. Joakim Austnes gjorde 3-0 på frispark, og Godøy gjorde ikke mer enn de måtte for å vinne komfortabelt.

Hareid-Valder 2-2 (1-0)

Mål Hareid: Kim Tore Husøy (straffe), selvmålValder: Glenn Johannessen, Erlend SkjongKAMPEN: Det var ampert på Hareid stadion før pause, og en del av skylda må kanskje dommer Birkeland ta. Som i hvert fall snøt Valder for en klar straffe før pause. Og også andre avgjørelser gjorde at spillerne ble aggressive og sure. Hareid tok ledelsen tidlig, og økte på selvmål etter corner. Valder var med for fullt i kampen, og fikk etter hvert uttelling de også. I løpet av ti minutter utlignet blåtrøyene til 2-2. Og det var ikke mer enn Valder fortjente.

Stranda-Norborg (2-0)

Mål Stranda: Michael Bernat, Even KorsedalNorborg: Pedro SilvaKAMPEN: Norborg hadde en rekke «tunge» fravær av nøkkelspillere i denne kampen. Mens Stranda manglet både Kasper Koppang og Tobias Hjelle. Stranda stilte med sju juniorer fra start, Norborg hadde seks. Og Strandas juniorer viste seg friskest, og tok en sjelden men veldig gledelig seier. De ledet 2-0 før Norborg reduserte kvarteret før slutt. En jevnspilt kamp, mellom to heller svake lag denne gang. Men så var da altså begge kraftig redusert.