Sjukehusstriden:

Krever svar fra Kinserdal

Styremedlem Kirsti Slotsvik forventer at Stein Kinserdal forklarer seg i styremøte.

I dag onsdag møtes styret i Helse Møre og Romsdal for første gang til møte i Ålesund etter den siste tidas bråk i sjukehussaken i Nordmøre og Romsdal.

På sakskartet er det ikke lagt opp til noen bred gjennomgang av prosessen, men eieroppnevnt styremedlem, Kirsti Slotsvik, vil at Kinserdal legger kortene på bordet likevel.

– Jeg forventer at han kommer til å si noe om sin rolle, det bør han. Han må kunne reflektere over det som har kommet fram, om det han har sagt og ikke minst gjort i saka, sier Slotsvik.

Les også: Lundteigen saksordfører for Høie-høring

Høring

Det er fremdeles usikkert hva Kinserdal kan og vil si med tanke på at det blir høring i saka på Stortinget.

– Det er riktig, men styret kan ikke vente på en høring. Vi er mest interessert i å få vite hva slags risikovurdering han har gjort, er den klare beskjeden fra Slotsvik, som for øvrig også er direktør for Kystverket.

Signal i e-post

Det var 4. desember at Kinserdal sendte det klare styringssignalet til direktør Astrid Eidsvik om at Høie hadde latt det skinne gjennom at Molde var det opplagte valget for statsråden, uten å ha sagt det eksplisitt.

I e-posten kom det også fram at Kinserdal vurderte signalet så sterkt at han nevnte foretaksmøte. Ifølge lova kan ikke en eier utøve eierstyring utenom slike formelle møter.

I etterkant, etter at Eidsvik gikk av, endret Kinserdal forklaring og mener nå at det hele dreier seg om en misforståelse av et nikk fra Høie.

Kinserdal har også vært sentral i sluttpakkeforhandlingene til Eidsvik. Hun ble oppfordret til å stå i stillingen til over nyttår, og da kunne det være muligheter for å få en bedre avtale. Utad kunne årsaken til avgangen være pyntet på.

Les styrlederens svar: Kinserdal fortsatt i tenkeboksen

Må ha med de ansatte på innsparing

– Har han tillit, Kirsti Slotsvik?

– Vi må ta på mistillitserklæringen fra overlegene på alvor. Det er viktig for å gjennomføre det vi skal gjøre videre i saka. I årene framover må helseforetaket spare 90 millioner kroner årlig, og da er det viktig å få med seg de ansatte, mener Slotsvik.

– De ansatte sitter med nøkkelen til innsparing. Det er ikke styret som kan spare, det er de ansatte, sier hun.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Dette er saka
  • Styreleder Stein Kinserdal har gjennom e-poster gitt styringssignaler overfor Astrid Eidsvik før hennes avgang.
  • Hun bedyrer likevel at hun gikk etter press på å innstille for Molde etter et møte 27. november, og at hun hadde bestemt seg før e-postene fra styrelederen.
  • Kinserdal har også fisket etter signaler fra statsråden og Helse Midt.
  • Overlegene i Ålesund, Volda og Kristiansund har fremmet mistillit mot styrelederen.
  • Onsdag er første møte etter bråket.
<strong>TYDELIG:</strong> Styremedlem Kirsti Slotsvik i Helse Møre og Romsdal mener at det er viktig å ta mistilliten mot Kinserdal på alvor. ArkivfOTO: MARIUS BECK DAHLE

TYDELIG: Styremedlem Kirsti Slotsvik i Helse Møre og Romsdal mener at det er viktig å ta mistilliten mot Kinserdal på alvor. ArkivfOTO: MARIUS BECK DAHLE

Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.