Konsernsjef Warren East i Rolls-Royce presenterte på tirsdag hvordan konsernet skal spare 150 til 200 millioner britiske pund tilsvarende 2 til 2,6 milliarder kroner årlig fra 2017.

Det verdensomspennende konsernet skal gjennom en omfattende omorganisering.

Allerede i gang

Tirsdag kveld er det klart at de lokale virksomhetene ikke fikk noen nyheter i denne meldingen.

- Det kom ikke noen store nyheter for oss i disse planene, sier Anette Bonnevie Wollebæk, kommunikasjonsdirektør for Rolls-Royce Marine i Norge.

- Vår virksomhet i Norge er allerede i gang med innsparinger, og har kommet lengre enn de fleste i konsernet. Nå er det kanskje mer nytt for andre deler av organisasjonen som må følge på.

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook

Store kutt

Rolls-Royce, som har rundt 54.000 ansatte i 34 land, er en av de største private arbeidsgiverne på Nordvestlandet. Marinedivisjonen har drøyt 2.000 ansatte i Norge, hvor de fleste jobber i Møre og Romsdal.

Selskapets marinedivisjon har tidligere varslet kutt på en halv milliard årlig med effekt fra 2016.

- Vi er i rimelig god rute med innsparingene lokalt for i år. Men dette er ikke gjort i en håndvending, det vil ta tid, sier Wollebæk.

Flytter fabrikk

Av allerede varslede tiltak på Sunnmøre, er det mest dramatiske nedlegging av fabrikken med 200 ansatte i Hjørungavåg i Hareid.

- Vi skal ikke legge ned virksomheten i Hareid, men flytte ut av anlegget. Vi vil fortsette i markedet for seismikk og subsea, mener Wollebæk.

- Men flyttingen er en stor omstilling. Vi drøfter med de ansattes representanter, for å blant annet vurdere om vi kan få flyttet over så mange som mulig til andre steder. Vi kommer også til å benytte kontorbygget her en god stund fremover.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no