- Var dere her i går? Fikk dere med dere Rohey? Det er et av mine favoritt-band!

Det er en veldig gira Jarle Bernhoft som møter Sunnmørsposten backstage etter konserten på Ålesund Live. Han er fremdeles høy på musikken (altså, må vi presisere, ikke høy av rus, men energisk som man blir av å spille foran 3.000 mennesker), en strøm av lovord renner ut av ham i en rasende fart, og når ACDC spilles som pausemusikk strekker han hendene i været og digger låta.

- Det er så bra. Alle var så blide. De er blide ennå! sier han og vinker til noen ivrige forbipasserende.

- Det må være noe i drikkevannet deres

Jarle Bernhoft har spilt sin del av konserter i USA. Det amerikanske publikummet skiller seg fra det norske, forteller han.

- Man merker at de er litt mere gira, at de lar seg rive mer med av musikken. Det er det ikke alltid at du får til i Norge, men dette er noe av det nærmeste jeg har kommet, sier Bernhoft.

Hedvig Mollestad Thomassen er med i bandet til Jarle Bernhoft. Foto: Odin Jæger

- Det er et sånt vestkystsfenomen. Det må være noe i drikkevannet deres, det er så sinnsykt mange dyktige musikere fra Sunnmøre!

Skinte på hjemmebane

En av de nevnte «sinnsykt dyktige» sunnmøringene sto på scena med Bernhoft lørdag kveld: Nemlig ålesunderen Hedvig Mollestad Thomassen på gitar. Bernhoft skryter voldsomt av henne - igjen, hun er sinnsykt flink.

- Jeg har spilt med henne i lang tid, og hun er helt sykt bra, sier han.

På nest siste låt fikk Mollestad virkelig vist seg fram på hjemmebane, da Bernhoft & the Fashion Bruises for første gang spilte «Spear In My Heart».

- Jeg ble bare stående med trommene for å nyte gitarsoloen hennes. Der var det bare å la henne holde på, sier Bernhoft.

Sparker i gang festivalsommeren

Han har alt spilt på blant annet Nattjazz i sommer, men ellers er Ålesund Live en av de første av mange festivaler på blokka fremover.

- Å spille på festival gir masse energi. Du må spisse settet på en helt annen måte. I en klubb der alle er der for å se deg kan du ta det litt ned. Men her er det ikke sikkert at alle er her for å se meg. Du må bare spikre inn budskapet, spille på høyoktan, sier Bernhoft.

- Høyoktan?

- Ja, jeg har fått meg el-bil, forklarer han.

Jarle Bernhoft med en kort stemningsrapport til smpno sine følgere på Snapchat! Foto: Odin Jæger

- Du har jo holdt på noen år. Er det noen låter du blir lei av?  spør vi, etter å ha notert oss at han fikk Sankten til å «snakke» - eller rettere sagt synge - med på den fem år gamle «C'mon Talk».

- Nei, hvis det er noe jeg blir lei, så er det bare å la vær å spille det på en stund. Ellers så gjelder det å omarrangere slik at det ikke blir kjedelig, sier han.

Rotnorsk

I fjor ble han, som eneste ikke-amerikaner, nominert til Grammy for beste r'n'b-utgivelse i USA med albumet «Islander». Likevel valgte han nylig å flytte hjem til Norge fra USA.