– Det er bare helt utrolig, sier hurtigbåtpassasjer Ole Tokerud, som onsdag kveld skulle ta hurtigbåten hjem til Haramsøy.

I stedet ble han og andre passasjerer på Norleds hurtigbåt fra Ålesund satt av på Hamnsund.

– Båten ville ikke gå lenger. Beskjeden var at den måtte tilbake for å kjøre Langevågsruten. Da var de som skulle videre til Haramsøy nødt til å gå av på Hamnsund, sier Tokerud.

Fikk valget

Det var båten som skulle gå 18.50 fra Ålesund som altså ikke gikk hele vegen til Haramsøy. Passasjerene fikk beskjeden da de gikk om bord i Ålesund, og fikk da valget mellom å bli med til Hamnsund eller vente på neste båt - som gikk 20.30.

– Blant de som måtte vente var en kvinne med en liten baby og et eldre ektepar som var dårlig til bens. Jeg tok sjansen på å bli med båten, og satser på å prøve å få noen til å hente meg på Hamnsund slik at jeg kan ta ferge videre fra Skjelten, sier Tokerud.

En annen passasjer som også har kontaktet smp.no om hendelsen, understreker at passasjerene altså ble informert og hadde muligheten til å vente på neste båt i Ålesund.

– Jeg synes heller mannskapet fortjener skryt for å stille opp på så kort varsel, sier tipseren.

Ulike forklaringer

Tokerud har på sin side fått en rekke ulike forklaringer på problemene, sier han.

– Nå ringte jeg kapteinen på Tidelyn. Han sa at problemene skyldes ferieavvikling, og at Tidelyn lå stille på grunn av hviletid for mannskapet, sier han.

– Det som er ekstra frustrerende, er at Norled ikke har noe ansvar for passasjerene. De kan bare kansellere avganger og gjøre som de vil. Det er ikke så nøye med passasjerene.

Norled beklager

Regionssjef jørn Egil Søndenå bekrefter at Hurtigbåten snudde ved Hamnsund. Årsaken var ifølge Søndenå tekniske problemer.

– Tidelyn, som vanligvis går den ruta, hadde tekniske problemer og dermed måtte vi sette inn andre fartøy. Dette, i tillegg til at det var ekstra mange passasjerer i forbindelse med Båtfestivalen, førte igjen til en del forsinkelser, sier Søndenå.

– Det er ikke alltid logistikken går helt opp, og da valgte vi å konsentrere oss om halv ni-båten, samt Langevåg, for å komme i rute igjen. Vi må bare beklage på det sterkeste, og sette dette på uflaks-kvoten vår.