Nå håper og tror fylkespolitikerne at de kan få gjort et endelig vedtak om å starte opp bygging under fylkestingssamlingen i desember.

Det er ikke rent få ganger fylkestinget på ulike måter har vedtatt at Nordøyvegen skulle bygges. Alle vedtakene har så langt endt opp i nye utredninger.

- Nei, nei, jeg har ikke tall på hvor mange vedtak som er fattet, sier leder av Nordøyvegen AS og fylkestingsmedlem for Høyre, Bjørn Sandnes.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det vi har vedtatt nå. Dette var så langt vi kunne komme, sier Sandnes, som tror at Stortinget rimelig raskt kan vedta en bompengeproposisjon.

- Jeg håper vi får den opp i Stortinget i løpet av våren neste år, sier Sandnes.

- Jeg er trøtt av alt fram og tilbake om Nordøyvegen. Dette går på vårt omdømme som fylkespolitikere, sier KrFs Randi Walderhaug Frisvold.

Venstres Iver Nordseth mener prosjektet er en prøvestein på om fylket i det hele tatt er i stand til å gjennomføre prosjekt av denne størrelsen.

- Klarer vi ikke gjennomføre Nordøyvegprosjektet betyr det at alle store samferdselsutbygginger i framtida må skje i regi av staten. Det ønsker vi ikke, påpeker Nordseth.

Høyres Charles Tøsse mener finansieringsplanen er robust.

- Det er bred enighet i fylkestinget om at dette er fullt ut realiserbart. Jeg håper fylkesrådmannen, når han skal legge fram denne saken for fylkestinget i desember, velger å se på de mulighetene som ligger i at vi får realisert dette prosjektet, sier Tøsse.