Åtte personer er såret og fraktet til sykehus, ifølge politiet. Det er ikke kjent hvor alvorlige skader de har.

Politiet bekrefter på Twitter at den antatte gjerningspersonen er pågrepet.

Ordføreren i Fort Lauderdale, Barbara Sharief, sier gjerningspersonen var alene, og hun bekrefter at vedkommende er pågrepet. Motivet for angrepet, som skjedde ved 13-tiden lokal tid fredag, er foreløpig ikke kjent.

– Ingen nordmenn

Flere enn 73.000 passasjerer er daglig innom flyplassen i Fort Lauderdale, og byen er et populært turistmål. Det er ikke kommet meldinger om at nordmenn skal ha blitt såret, men Utenriksdepartementet undersøker saken.

– Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.

Norwegian er blant flyselskapene som flyr direkte fra Oslo til Fort Lauderdale, som ligger rett nord for Miami i Florida.

Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian sier til NTB at selskapet ikke hadde flyvinger til Fort Lauderdale fra Oslo fredag.

– Vi følger situasjonen nøye, sier Næss.

Terminal evakuert

Flyplassens offisielle Twitter-konto meldte fredag ettermiddag lokal tid om en pågående hendelse ved bagasjebåndene i flyplassens terminal 2, og terminalbygningen ble evakuert. Flyselskapene Delta Air Lines og Air Canada flyr begge fra terminal 2.

Alle flyginger til og fra flyplassen er midlertidig stoppet.

Ari Fleischer, en tidligere talsmann for Det hvite hus, var på flyplassen da skuddene ble avfyrt. Han meldte om hendelsen på Twitter. Et kvarter senere tvitret han på nytt.

– Alt ser rolig ut nå, men politiet lar ikke noen forlate flyplassen. I det minste ikke her hvor jeg befinner meg, skrev Fleischer. (©NTB)