- De første 14 dagene jeg var her, var det knapt mulig å være utendørs. Og vi har fortsatt til gode å gjennomføre en trening utendørs, sier brattvågingen og den ferske Mosjøen-treneren Rikard Vestre.

Men denne uka skal 3. divisjonsklubben endelig komme seg ut, noe Vestre ser fram til.

- Vi har en OK hall på 40 x 60 meter, men det er klart at vi savner å få trene på stor bane. Så det skal bli godt å få komme seg ut, mener han.

Han begynner etter hvert å bli kjent med spillerne, da han kom opp rundt 10. januar visste han null og niks om noen i stallen.

8-9 juniorer

- Vi har en veldig ung stall, der 8-9 av spillerne er juniorer. Men de er faktisk gode, jeg ser et klart potensiale i alle disse ungguttene. Alle kan bli gode, så dette blir gøy å jobbe med. Og alle av dem er svært lydhøre, det er null problem å «selge inn» mitt budskap til dem, sier Vestre.

Kommende fredag starter kampsesongen for Mosjøen, med «lokalkamp» mot Mo. Som er Mosjøens erkefiende, selv om det er halvannen times biltur mellom de to byene!

- Vi tar gjerne en seier mot dem, selv om det er viktigere å slå dem i serien. Målet vårt er rett og slett ståplass i årets 3. divisjon, så jeg vet hva som kreves. Og jeg har tro på denne gjengen, selv om vi har en tynn stall. Som teller 19 mann, men to-tre av dem er langtidsskadd.

Trives

- Og du trives på Helgelandskysten?

- Ingenting å klage på foreløpig. Men fordi jeg har med katten min nordover, så fikk jeg ingen leilighet i sentrum. Så jeg bor litt utenfor Mosjøen, men noen minutter i bilen tåler jeg.

- Følger du med moderklubben Brattvåg? Hva synes du om alle de nye spillerne som er på veg inn der?

- Ut fra den satsingen Brattvåg legger opp til i år, blir de kjempefavoritt til opprykk fra sin 3. divisjonsavdeling. Noe annet vil være for dårlig, med de ressursene som klubben tydeligvis råder over nå. Jeg håper bare at klubben også sørger for å følge opp den gode årgangen med unggutter som er på veg fram nå, sier Vestre.

Rikard Vestre foran en snødekket Kippermoen stadion i Mosjøen. Til nå har alle treninger foregått innendørs. Foto: Mosjøen Fotball