AaFK 2 hadde sjansen til å gjøre et byks vekk fra den verste bunnstriden i 3. divisjon mandag, men bunnoppgjøret borte mot Stord endte med fryktelige sifre for det unge AaFK-laget. Stord vant nemlig hele 5-1 hjemme på Stord.

I løpet av åtte minutter tidlig i 1. omgang scoret Stord tre kjappe, og da var løpet omtrent kjørt allerede. Etter pause reduserte Joakim Barstad til 1-3 på et godt frispark, men nærmere kom aldri AaFK 2. Mot slutten gjorde Stord både 4-1 og 5-1, mot et AaFK 2-lag som rett og slett ga opp. Noe lagleder Erling Ytterland ikke likte.

Kriget i senk

– Uten duell- og løpsvilje er vi sjanseløse på dette nivået. Vi ble kriget i senk av en gjeng unggutter fra Stord, som skjønte hva dette dreide seg om. Kun Tero Mäntylä gikk i krigen for oss, og det er ti mann for lite til å kunne vinne, sa Yttis.

– Jeg har rost denne gjengen mye, men i dag var de ikke på stasjonen da toget gikk. Stord visste at dette var en veldig viktig kamp i bunnstriden, og de gikk til så det «grein» i duellene. Vi trakk oss unna, og da ender det som regel med tap. Årets desidert dårligste kamp av oss, sa en nådeløs Ytterland.