Toralv har norske aldersrekorder i mangekamp både i gutter 17 og 18. Mens klubbkameraten Karsten Warholm hadde x-faktoren som skal til for å nå verdenstoppen også i individuelle øvelser er Toralv mer en typisk mangekjemper.

– Fellestrekkene er mange, men forskjellene likevel store, sier Dimna-trener Arve Hatløy.

– Et mangekamp-talent

Begge har sine beste plasseringer i ung alder i mangekamp.

– Karsten hadde farten og spensten som kunne brakt ham i verdenstoppen også i lengde i tillegg til 400 flatt der han trolig hadde fått en VM-finale i år også. Toralv kan nå nasjonalt toppnivå både på 400 flatt. langhekk og lengde, men han har ikke samme spisskompetansen. Han er et typisk mangekamptalent, understreker Hatløy.

Toralv er bedre enn Karsten på samme alder. Warholm har både VM-gull og EM-sølv i mangekamp fra noen år tilbake.

– I år ligger jeg litt bak poengsummen Karsten hadde på samme alder. Men jeg har overhodet ikke lykkes i mangekamp denne sesongen, sier Toralv, som ikke kan unngå å bli inspirert av klubbens store profil.

Og legger til:

– Karsten har vist at alt er mulig. Også for oss her oppe i det kalde nord, sier Toralv, som presiserer at det er noe han alltid har vært klar over.

Toralv ble nummer seks i mangekamp på U-20 EM i Italia tidligere i sommer. I fjor ble han fem på VM.

Travle dager

I lengde vant Toralv på 6,72. Persen på 7,22 var aldri truet i regn, vind og lav temperatur i Harstad.

– Det var ekstremt vanskelige forhold i helga. Toralv er god for en tre sekund bedre tid på langhekken under normale forhold, sier Arve Hatløy.

Toralv deltar trolig på langhekk og i lengde under kommende helgs nordiske mesterskap i Sverige. Han understreker at junior NM fremdeles er blant sesongens høydepunkter.

– Helt klart. Ved siden av U-20 EM og nå nordisk er dette kanskje det mest prestisjetunge jeg deltar på denne sesongen, sier Dimna-gutten.

Tre gull til Dimna

Dimna tok tre gull og tre bronser i NM. Fride Møller Flatin vant 3 kilometer kappgang. Guttelaget i stafett (1000-meter) ble nummer. Laget besto av Sture Måseide, Jonas Osa, Nicolas Masters og Toralv Opsal. Johanne Rise Kvalen (17) ble nummer tre i lengde på sterke 5,69. Her var det for mye vind i ryggen til at det ble personlig rekord. Hun perset i kvalifiseringen med 5,50. De to som var foran Dimna-jenta er begge eldre, og de var også på junior-EM i sommer med brukbare resultater.

I lengde gjorde også Karoline Sæthre (16) fra Fiskå det bra med en sjetteplass på 5.32. Anna Kleven (15) fra Dimna ble her nummer ni med 5,09. Begge har vinnersjanser på UM i Bergen om noen uker.

Jonas A. Ose (15) er landets klart raskeste 15-åring. Dimna-gutten ble nummer ni og beste løper som ikke fikk finale på 100 meter. Han løper fortere enn Warholm på samme alder.

Dimna sin siste medalje kom ved Hallbjørn Hasund Thorseth (22) som ble nummer tre på 400 hekk.

Spurtsterke Andreas Vangsnes fra Ålesund knep bronsen på 1500 meter. De to beste var helt i en klasse for seg i gutter 19. Klubbkameraten Håkon Stavik ble nummer fem på 5000 to sekunder bak en pallplass.

Herman Aurdal (18) fra Sykkylven ble nummer fire i slegge på 54,46. Han var en meter fra sølvet.