I et intervju med Fiskeribladet sier Sandberg at han tror at et samarbeid med Arbeiderpartiet er fullt mulig, riktignok ikke etter høstens valg, men om fire år.

Han sier Frp og Høyre trenger Ap ved sin side i fiskeripolitikken.

– Vi står ikke så langt fra hverandre. Og Frp og Høyre kan sammen med Ap skape forutsigbarhet i fiskeri- og havbrukspolitikken. Det trenger næringen, og derfor må vi enes for å sikre fremtidig politisk forutsigbarhet, mener fiskeriministeren.

Store forskjeller

Ap-representant Martin Henriksen, som tidligere har vært politisk rådgiver i Fiskeri- og kystdepartementet, lar seg imidlertid ikke smigre, og han fnyser av fiskeriministerens utspill.

– Dette sier vi ganske enkelt takk, men nei takk til. Vi har tross alt brukt de siste fire årene på å stoppe mye av tullet Frp har forsøkt seg på, som å skrote pliktordningen, sier Henriksen til NRK.

– Han har grunn til å være bekymret med tanke på de delene av fiskeripolitikken hans som fører til at fisken fjernes som fellesskapets eiendom. Det er store forskjeller på Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i fiskeripolitikken, og vi ønsker derfor en ny regjering, sier Henriksen.

Troms-representanten sier han ikke vet hvilke Ap-folk Sandberg sikter til, men sier han får daglig beskjed om at kysten har fått nok Frps fiskeripolitikk.

– Trenger ikke Ap

Til Fiskeribladet sier Sandberg at han personlig skal ta ansvar for at et samarbeid kan bli et reelt alternativ foran neste stortingsvalg.

– Jeg er trygg på at det jeg har utrettet som fiskeriminister, er det som fortsatt må til for å få forutsigbarhet i næringen. Og da må ikke det ødelegges ved et regjeringsskifte, sier statsråden.

– Men selvsagt, jeg trenger ikke å ha med Arbeiderpartiet, men det hadde vært klokt for å få til en forutsigbar politikk som står seg over tid, understreker Frp-statsråden overfor NRK.

I intervjuet med Fiskeribladet sier Sandberg at han er interessert i å fortsette som fiskeriminister:

– Om Erna vil ha meg, fortsetter jeg.