Mandag ble Michelin-guiden for 2018 presentert. Nå er det klart at Maaemo, som for to år siden sikret seg gjeve tre stjerner, beholder alle tre stjernene som eineste norske restaurant i toppen.

Oslo-restauranten hvor

Bjørn Tore Furset fra Stranda

kjøpte seg inn for noen år siden, er i gjevt selskap. Tre stjerner er en hedersbetegnelse som bare litt over 100 restauranter i verden deler.

Bjørn Tore Furset fra Stranda.

Maaemo har bare åtte bord i restauranten og holder åpent onsdag til søndag. Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang har tidligere fortalt Dagens Næringsliv at de holder seg med et begrenset antall bord for å kunne klare å levere så god kvalitet som mulig.

– Det er ikke et konsept at vi skal ha få bord. Vi ønsker bare ikke at flere bord skal gå på bekostning av opplevelsen vi kan tilby, sa Bang til avisen i juni i fjor.

Nystartet restaurant fikk stjerne

Ingen norske restauranter har to stjerner. På listen over restauranter med én stjerne gjorde en ny restaurant sitt inntog mandag:

Galt, som holder til på Frogner i Oslo, åpnet for bare fem måneder siden med mat inspirert av eldre nordisk husmannskost, og ble mandag hedret med en ny stjerne i Michelin-guiden 2018.

Selv om Galt på forhånd var nevnt som en mulig ny stjerne-kandidat, var det mange som mente det har vært for lite tid siden åpningen til at restauranten ville klare å komme på den eksklusive listen. Svensson selv var overrasket.

– Jeg hadde ingen forventninger om dette. Jeg åpnet jo restauranten i september i fjor, og jeg tror dette må være den raskeste stjernen i Norge, sier Svensson til Aftenbladet.

Disse har stjerner:

Norge har seks restauranter i Michelin-guiden med til sammen åtte stjerner.

Tre stjerner:

Maaemo (Oslo)

Én stjerne:

Galt (Oslo)

Kontrast (Oslo)

Statholdergaarden (Oslo)

Re-naa (Stavanger)

Sabi Omakase (Stavanger)

Norge har ingen restauranter med to stjerner i guiden.