Bidraget fra Kulturdepartementet vil dermed, om forslaget vedtas, gå fra 27.209 millioner kroner til 28.726 millioner for året 2016. Av dette tilskuddet skal  1 million kroner gå til Barneteateret vårt.

– Dette er veldig gode nyheter. Vi visste ingenting om dette, og satt som mange andre og venta på å få høre forslaget til statsbudsjettet. Siden vi starta opp med Barneteateret Vårt har vi hatt en bevilgning, men planen har hele tiden vært å trappe opp. Det har ikke skjedd, til tross for at vi har søkt hvert år. Nå er vi superglade, sier kunstnerisk leder for Barneteateret Vårt, Cecilie Lundsholt.

Håper på gjennomføring

Nå håper hun at tilskuddet blir vedtatt på Stortinget, og ser på Regjeringas forslag som en stor annerkjennelse.

– Dette er en stor annerkjennelse av arbeidet vårt, og en kjempemotivasjon. Teateret utgjør en viktig samværsform og er en møteplass. Folk kan gjennom teater sette liv i perspektiv, og det utgjør en viktig sak i samfunnet. Dette forslaget betyr bra jobba for oss, og det er noe som vi kommer til å ta med oss videre uansett hva utfallet av forslaget blir, sier Lundsholt som har noen ideer for hva som kan gjøres med tilskuddet.

– I et lite budsjett er en slik økning massiv. Det vil bety mer teater for barn i Møre og Romsdal, og et mål ville være å få opp kontinuiteten, siden vi nå har kun to produksjoner i året. Det er mange ting det kan brukes på, men nå må vi først se om forslaget går gjennom, sier Lundsholt.

Jubler

Også teatersjef, Thomas Bjørnager, er fornøyd med forslaget og kommenterer gladmeldingen på Teateret Vårt sine hjemmesider.

– Vi er svært glade. Økningen i tilskuddet i forslag til statsbudsjettet er en annerkjennelse av det arbeidet vi har gjort over lang tid med å skape gode scenekustopplevelser for hele Møre og Romsdal. Særlig barn og unge kan glede seg stort, ved at Barneteatret Vårt får en merkbar økning i sine rammer. Dette vil gjøre at vi kan øke produksjonsnivået ved Barneteatret Vårt, noe vi i lang tid har ønsket oss, skriver han.

I tillegg til økningen i det ordinære driftstilskuddet legger også Regjeringen fram et forslag om å øke husleietilskuddet fra 2.492 millioner til 2.539 millioner kroner for å dekke Teateret Vårt sine økte utgifter etter at de flyttet til Plassen.