Henrik Lødøen (24) fra Brattvåg er straks ferdigutdanna fra jazzlinja i Trondheim.

Han fikk et kick av en konsert der det gjestende bandet stilte med to slagverkere. Så han samla like godt sitt eget.

Med-trommis og klassekamerat Andreas Winther fra Ålesund var ikke tung å be. Resten av bandet er et norsk/svensk lag av minst like sultne og unge haier som dem selv.

– Som om ikke det er vanskelig nok å holde liv i én trommis? Risikerer dere ikke å gå i veien for hverandre?

– Det blir noe helt spesielt med sounden. Du hører at vi er to. Lydbildet er ikke så «cleant». Og vi opererer innenfor definerte roller, forklarer bandlederen.

Musikken veksler mellom forholdsvis tette blokker og mer åpne, improviserende partier. Også Henrik skriver låter. Han så for seg at bandet skulle være ganske løst. Derav kollektiv-begrepet. Så ville det seg slik at han traff blink med sammensetninga av musikere. Rene lykketreffet, som funka fra første øving.

På treblås finner vi Martin Myhre Olsen, Karl Hjalmar Nyberg (SE) og Petter Kraft (SE). Videre spiller  Karl Bjorå gitar og Aaron Mandelmann (SE) bass.

Megalodon Collective har nylig sluppet sitt første album. De har turnert sør-Norge nå, og er på veg nordover til Trondheim igjen. Torsdag spilte de under Ungjazzmarkeringa til Jazzsirkelen på Thon Hotel.

– Turneen har gått veldig bra, forteller Henrik.

Megalodon var også innom Den Nasjonale Jazzscene i Oslo, der de gjorde suksess hos et godt og kompetent publikum. Eventuelle etternølere i Ålesund kan ennå rekke fram til gamle Noreg, nørst i byen.

Les intervju med Lødøen og Winther i lørdagsavisa