Momentium og AaFK ba inn til pressekonferanse ved Color Line stadion tirsdag klokka ti, og kunne fortelle at Elton John kommer til Ålesund for å spille konsert neste sommer.

Fra Momentium stilte Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård opp, mens Kjell Slinning og Henrik Hoff representerte klubben.

Noen minutter etter klokka ti, kunne de bekrefte konserten som går av stabelen torsdag 30 juni.

Det blir lagt ut 15.000 billetter på fredag klokka ni og fri aldersgrense på konserten.

(mer å lese under bildet)

Fornøyd Fra venstre står Lars Berg Giskeødegård (Momentium), Kjell Slinning (AaFK), Ante Giskeødegård (Momentium) og Henrik Hoff (AaFK) under pressekonferansen Foto: Line Helgesen

Har jobbet i en årrekke

Det er 10 år siden det sist ble arrangert en stadionkonsert i Ålesund. Den gangen var det norske A-ha som fylte Color Line.

– Dette er det aller største vi har gjort, sier Ante Giskeødegård og legger til at de har jobbet med å få Elton John til Ålesund i lengre tid.

Lars Berg Giskeødegård forteller at de har jobbet med å få briten på plass i en årrekke.

– Da vi starta Momentium i 2008 begynte vi en dialog om å få Elton John, forteller han.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

2009 ble det i stedet Haugesund og Skien som fikk besøk av poplegenden. Den gang skrev smp.no at konserten glapp på grunn av høge produksjonskostnader på arrangementet.

– Han har stått på ønskelista hvert år, og har såpass brei appell at han egentlig er drømmeartisten for en konsertarrangør, sier presseansvarlig Terje Erstad.

Det blir en hektisk uke for Momentium, som også arrangerer Sommerfesten på Giske lørdag 2. juli.

(mer å lese under bildet)

Poplegende Elton John kommer med nytt album 5. november. Torsdag 30. juni står han på scenen i Ålesund, og dagen etterpå spille han i Trondheim. Foto: Reuters / NTB scanpix

Årlig tradisjon?

Live Nation er medarrangør på sommerens konsert. Momentium håper at samarbeidet med det som er en av verdens største bookingbyråer, kan føre til årlige konserter med verdens aller største artister i Ålesund.

– Vi har iallfall et håp om at dette skal skje flere ganger. Men det handler til sjuende og sist om vi får tak på en stor artist. Og vi jobber for at det skal bli sånn, sier Ante Giskeødegård.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Holdt tett

Det stod ingenting i innkallingen om hva som var tema, men etter det smp.no erfarte, var nyheten at Elton John kom til Ålesund. Terje Erstad i Momentium holdt imidlertid kortene tett til brystet tirsdag morgen.

– Er nyheten at Elton John kommer til Ålesund?

– Det spørsmålet skulle jeg gjerne svart på, men vi har strenge regler når det gjelder dette slippet. Jeg har ikke lov til å si noe som helst før klokka ti i dag, sa en hemmelighetsfull Erstad til smp.no da.

Han bekreftet imidlertid at det dreier seg om «et stort populærkulturelt arrangement som vi trolig ikke har sett maken til tidligere i Ålesund».

(mer å lese under bildet)

Jobbet i flere år Tirsdag kunne endelig Momentium og AaFK slippe nyheten om at Elton John spiller på Color Line 30. juni neste år. Foto: Staale Wattø

Bekreftet til Trondheim

Seint mandag kveld publiserte Adresseavisa sin nettutgave nyheten om at den britiske artisten skal spille konsert i Trondheim fredag 1.juli.

Konsertarrangøren i trønderbyen forteller at konserten kom i stand på rekordtid, og at billettene til Trondheim-konserten legges ut allerede førstkommende fredag.

– Rundt et døgn etter at tilbudet tikket inn, var alt det praktiske ordnet, forhandlingene gjennomført og avtalen signert, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts til Adressa.no.

Nytt album

På nyåret kommer det 33. studioalbumet fra den britisk sangeren, pianisten og komponisten.

Albumet får navnet «Wonderful Crazy Night», og inneholder førstesingelen «Looking Up» som ble sluppet 22. oktober. «Wonderful Crazy Night» er  co-produsert av Elton og T-Bone Burnett og innspilt i The Village i Los Angeles, meldte NTB for få dager siden.

Artistens offisielle turneliste var ved 8.30-tida ikke oppdatert lengre enn til 19. juni, da Elton John spiller konsert i Exeter i England.