Det begynner å nærme seg utgivelse av nytt album - det tredje i rekka, for Ingrid Helen Håvik og de andre i Highasakite: Datoen er satt til 20. mai i år.

Men: Allerede fredag denne uka, altså 29. januar, slippes den første singelen fra albumet som et første møte.

- «Someone Who’ll Get It» er definitivt en av de mer personlige låtene på albumet. Jeg tror det i bunn og grunn er en sang om ensomhet. «Send somebody to me, someone who’ll get «it» og just «get me». Jeg innrømmer på sett og vis min «crash and burn»-personlighet, og at jeg ikke nødvendigvis ønsker å forandre meg, men heller finne noen som forstår, og synes den er ok, sier Håvik sjøl om singelen, i ei pressemelding.

Om selve albumet - «Camp Echo», heter det videre at bandet ser lenger utenfor sin egen horisont enn tidligere.

- Temaet er krig og terrorisme. Ikke krigen i hjemmet, som på «Silent Treatment», men den som foregår i verden akkurat nå. Det er ikke så mange kjærlighetssanger på albumet, da jeg ikke har vært i den sinnstilstanden på lenge. Global oppvarming og krig mine største bekymringer, skriver Håvik.

«Camp Echo» er spilt inn i Propeller Studios, med Kåre Chr Vestrheim som produsent. Samme mann produserte også det forrige albumet, «Silent Treatment».