Til tross for å ha sluppet bare en enkelt singel med navnet «DNA» i januar, har det nydannede bandet Lovespeake allerede fått mye oppmerksomhet både lokalt og internasjonalt. Lovespeake er det nye kapittelet etter Eye Emma Jedi, der Pavelich også var låtskriver, men med en helt annen sound.

Kritikerrost

Musikknyheter.no satte Lovespeake på listen over topp ti band de har tro på – en liste satt sammen av et panel på 38 journalister, musikere og festivalarrangører i Norge. Låta DNA er allerede listet på P3 og andre lister i land som Canada og Danmark.

Hva skjer i helga? Sjekk Sunnmørspostens kulturkalender.

– Det er catchy, enkle melodier, groovebasert samspill, og referanser til både 70- og 80-tallet, beskriver Pavelich, som bor i Oslo.Pavelich jobber også i Tooth-fairy, et plateselskap og management i Sandvika, som gir ut Lovespeakes musikk. I april kommer debutalbumet med samme navn som den første singelen.

– Egentlig kunne godt fem av sangene fra albumet vært singler. Vi var enige om at målet ikke var å lage en skikkelig hit, men at det skulle være en rød tråd som gjennomsyret albumet med fokus på godt håndverk.

Album

– Noen sier albumet er dødt, at man skal satse på singler. Men jeg vil etterlate meg et album. Drømmen er å lage en plate folk vil høre på fra start til slutt – å ta dem med på en reise. Det blir det mindre og mindre av i dag. Musikk har blitt noe man hører på mens man gjør noe annet, sier 28-åringen.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Eye Emma Jedi ble det første bandet til å bli listet med seks av seks låter på P3. Lovespeake ble til etter en tur til Spania i 2012/2013 der Eye Emma Jedi skulle lage album. Da de vendte tilbake til Norge tre måneder etter, hadde de nye ideer de ønsket å sette ut i live. Lovespeake ble så født i en låve på Hadeland.

– Jeg har fortsatt lyst å gi ut Jedi-plata på et tidspunkt, for den er jo ferdig. En dag skal jeg gjøre det.

Spillejobber

Lovespeake skal spille på By:Larm i mars. Det er her de håper å sikre mange av deres framtidige spillejobber, selv om de allerede har flere tilbud klare.

– Jeg begynner jo å bli en gammel gubbe. Jeg lever på drømmen om å få spille foran tusenvis av mennesker, være på vegen og jobbe med musikken samtidig som jeg opplever verden.

Har du fått med deg denne? Highasakite med singelslipp

NYTT KAPITTEL: Alexander Pavelich er låtskriver og vokalist i det nye kapittelet etter Eye Emma Jedi, nemlig Lovespeake. Bandet hylles som en av årets mest lovende debutanter, og er listet i både i inn- og utland.