I april framførte ålesunderne Anne Standal, Eva Mørkeset og Bjørnar Myhr kabareten «Hold alle dører åpne» i Teaterfabrikken i Ålesund.

Nå blir det ny sjanse til å få med seg forestillinga, denne gangen i Parken kulturhus.

Populær

Barbro Hörberg døde i 1976, bare 43 år gammel, men ble banebrytende som kvinnelig utøver i den mannsdominerte svenske visesjangeren.

– Mange kjente artister, som Monica Zetterlund, Lill-Babs, Lars Berghagen og Annifrid Lyngstad har framført sangene hennes. I våre øyne er Hörberg en fantastisk viseartist og tekstforfatter, mener utøverne som har satt sammen kabareten.

Treffsikker i det hverdagslige

Ifølge trekløveret har Hörberg en utrolig evne til å beskrive det enkle og hverdagslige med tyngde og treffsikkerhet. Hun er usentimental, fandenivoldsk og uredd, og tar alltid parti for de svakeste.

Sangeren Anne Standal og skuespilleren Eva Mørkeset veksler på å framføre visene, som handler om alt fra kjærlighetsforhold til barn og mobbing.

Mange karakterer

– De er krevende sanger mange av dem, med ord på hver eneste tone og mye tekst å huske. Og karakterene vi synger om skifter fra vise til vise, så her gjelder det å være både skuespiller og sanger, sier Standal.

Mange kjente artister, som Monica Zetterlund, Lill-Babs, Lars Berghagen og Annifrid Lyngstad har framført sangene til Barbbro Hörberg. Foto: Pressefoto