Søndag var han tilbake i det flotte konsertlokalet og landsfestivalen i Ungdommens Kulturmønstring.

Kjenner trøkket

Det var en gjeng fornøyde voldinger og ørstinger som mottok hyllesten fra det ungdommelige publikummet. Bendik konkluderte med at det på nytt var stort å få stå på scenen i Olavshallen. Likeså kjenne på det trøkket som det er å spille for så mange tilskuere.

Bendik og resten av bandet følte seg privilegert som fikk muligheten til å jobbe sammen med så mange dyktige teknikere og lydfolk. De var med og la til rette for at opplevelsen skulle bli best mulig både for musikerne og de mange frammøtte. Kvalitet er noe arrangørene er opptatt av.

Stort å få spille

Bendik Hustadnes hadde selskap av Sander Gjertsen (bass), Henrik Heltne Alsvåg (vokal), Runar Finnøy (gitar) og Torstein Heltne Hovde (orgel).

Lite søvn

– Det største med landsfestivalen for oss som er musikere er å få stå på scenen. Landsfestivalen er imidlertid så mye mer ettersom det foregår noe hele tiden. Det er workshoper, konserter og mye annet som fyller tiden. Det blir lite søvn når det er program fra tidlig morgen til seint på kveld. Men det tåler vi ettersom vi har kommet hit for å få med oss mest mulig. «Sangskriverkurs» og kreativt band er blant workshopene som vi har vært med på, forteller guttene.

De har ikke lagt de helt store planene for resten av sommeren og regner med at det blir en del spilling. De skal blant annet i studio å spille inn fem låter. Bendik Hustadnes håper det dukker opp tilbud om spillejobber når de har noe mer konkret å vise til.

FLOTTE KJOLER: Nathalie Fausa fra Ålesund fikk stor oppmerksomhet da kunstfestivalen under landsmønstringen i UKM ble åpnet. Hun deltok sammen med Anna Kvalvik.