17.000 mennesker er i skrivende stund på vei ut av stadion, og roen begynner å senke seg. Medarrangør og presseansvarlig i Momemtium Terje Erstad er fornøyd.

– Vi vet dette har betydd veldig mye for veldig mange i publikum, og veldig mange har snakket om dette. Og plutselig er Elton John her, sier han.

Les også: Stor bildeserie fra konserten

– Rørende

– Jeg kjenner nå når arrangementet er over at det er nesten litt rørende.  Det høres litt pompøst ut, men det har vært veldig mye jobb med dette.

Elton John er det største navnet Momentium har hatt så langt.

– Det er kanskje en del ting som kunne vært annerledes og ting vi kan lære av.

Men alt i alt var dette definitivt noe som gir mersmak, sier Erstad.

– Hva er det dere kan lære av?

– Når det er store folkemengder så blir det gjerne topper med veldig mye folk som skal inn til visse tidspunkt, salg av øl og lignende som kan organiseres annerledes. Men det er ting vi får ta med i en evaluering.

– Men alt i alt virker det som folk har hatt en veldig fin kveld.

Ordføreren om Elton: – Det er utrolig at vi er i Ålesund! Gråværet til tross: torsdag kveld var strålende å være i Ålesund, ifølge ordfører Eva Vinje Aurdal. Noe større enn Elton John?

– Hva blir det neste etter Elton John?– Dette er det største vi har hatt. Nå er det få igjen av de gamle på Elton John-nivå som fortsatt turnerer. Man kan alltid drømme om Paul McCartney og Springsteen og lignende. Det er lov å drømme og det er lov å håpe. Vi får se, sier Erstad. Han understreker imidlertid at dét ikke er noen lovnad for fremtiden.

– Det tok vel seks år å jobbe frem dette, siden den gang idéen ble plantet. Så har ting bygget seg sakte opp, og vi har blitt større og fått mer tillit.

Les også: Sjå kva terningkast di favorittlåt fikk

Ser frem til helgen og Sommerfesten

Selv om 17.000 publikummere nå har forlatt stadion er arbeidet langt fra over.

– Her blir det full aktivitet utover natten, med nedrigging. Det er mye av dette som skal ut på Giske til Sommerfesten, forteller Erstad.Der ventes det totalt 20.000 publikummere i løpet av lørdagen.

Rolig for politiet

Til tross for at så mange var samlet på ett sted, har det gått rolig for seg for politiet. Operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam, opplyser at det har vært et rolig og fint engasjement. Like før midnatt er imidlertid patruljene travelt opptatt med trafikkdirigering etter at 17.000 personer skal kommer seg hjem etter konserten.

- Det er en del trafikale problemer i sammenheng med konserten, men det er bare å forvente, opplyser Amdam.

Trafikken sto stille ut av sentrum på innfartsvegen ved midnatt.

Fra folk i kø på veg hjem gjennom Ålesundstunnelene får Sunnmørsposten tips om store køer grunnet asfaltarbeid i Valderøytunnelen rundt midnatt.