De gjorde seg først kjent for det norske publikummet da de i 2012 vant MGPjr med sangen «To dråper vann», som handlet om livet som tvillinger. Etter det har populariteten steget for hver nye låt og hver TV-opptreden.

Lørdag spiller de på Sommerfesten på Giske, som de også gjorde i 2014.

– Da vi booket dem nå for noen måneder siden hadde det jo skjedd mye med dem, og de har blitt mye mer populære. Og fra vi booket dem og til nå har de blitt enda større, sier Terje Erstad i Momentium.

Sommerfest Momentium har fått hundrevis av meldinger og spørsmål om Marcus og Martinus. Foto: Staale Wattø

Og han gir dem gode skussmål.

– Det er to år siden jeg møtte dem, og det har skjedd mye med dem siden da. Men det de tydeligvis fortsatt har er at de er veldig blide, kjekke gutter, og det er god stemning der de er.

Hundrevis av meldinger

Det virker som Marcus og Martinus er den mest populære bookingen som er gjort til sommerfesten. Hvert fall om man ser på tilbakemeldingene som Momentium har fått fra fansen.

– Vi merker at det er veldig svær interesse for Sommerfesten, og det er selvsagt ikke bare for Marcus & Martinus, men hovedtrykket kommer fra M&M-fansen, forteller Erstad.

Følg Sommerfesten på Giske i vårt livestudio!

Entusiasme

Denne uka spilte Marcus og Martinus på Allsang på grensen på TV2, og tv-seerne fikk se de to bergta publikummet i Halden. Og spesielt tenåringsjentene viste entusiasme. Erstad sammenligner fenomenet med det langt større navn enn Marcus og Martinus.

Se videohilsen fra Marcus og Martinus her!

– Hva er det som gjør Marcus & Martinus så populære?

–  Det er vanskelig å definere hva som gjør det, men det er nok en kombinasjon av talent og sjarme, og det at de treffer et eller annet i tiden. Hver generasjon eller hvert årskull har gjerne en sånn artist som treffer den nerven. Man hadde Bieber en gang i tiden, og til en viss grad Isac Elliot, som var på Sommerfesten i fjor. Men hva som gjør det? Hadde man hatt en oppskrift hadde det vel vært flere slike artister. Men det er vel dette med den x-faktoren, sier Erstad.

Trafikkø

Med 20.000 besøkende til en relativt liten øy ønsker Erstad å komme med noen råd til besøkende.

– Vi oppfordrer veldig sterkt om at folk er ute i ordentlig god tid, og minner om at det er fullt på P-plassen nå, så folk må ta buss og beregne VELDIG god tid.

– Vi regner med trafikkø. Nei, forresten – vi  «regner» ikke bare med det. Det BLIR det. Giske er ei lita øy med 700 innbyggere og begrenset med logistikkmuligheter med tanke på veier inn, så folk må planlegge godt.

Se video: Ventet i 18 timer for å få et glimt av Marcus og Martinus