Pianist og Ålesunder Kjetil Jerve deltok med Kjetil Jerve trio, mens Henrik Lødøen fra Brattvåg og Andreas Skår Winther fra Ålesund spiller trommer i bandet «Megalodon Collective».

Gir gode muligheter

Selv om musikerne hadde litt ulik oppfatning av hvorvidt det var viktig å vinne, var de alle tre enig i at bare det og ha kommet seg til semifinalene er en stor prestasjon.

– Jazzintro gir helt sinnsykt bra muligheter for alle involverte. Man kan si hva man vil om at det er en konkurranse, men det gir likevel åtte band muligheter, hvor man i verste fall får spille på en festival. - Som jo er utrolig bra, mente Winther.

Det var nemlig hele 70 bidrag som ble sendt inn til første del av konkurransen, og derfra gikk åtte band videre til semifinalene. De ble avviklet på fire forskjellige jazzfestivaler, slik at to band møttes på hver festival, og et gikk videre til finalen fra hver festival.

Vant

En som virket hakket mer opptatt av å vinne var Lødøen.

En viktig festival

For alle tre har Moldejazz vært en viktig del av deres møte med jazz. Alle tre startet nemlig med å jobbe som frivillige i ung alder. Deriblant var flytting av flygel og salg av t-skjorter sentralt, før de senere har spilt litt på festivalen. Men det er ingen tvil om at det er i år karene, sammen med bandene sine, virkelig har fått vist seg fram på festivalen.

– Jeg har vært på Moldejazz i årevis. I år er jeg altså tilbake som en del av hovedprogrammet. Det er utrolig kjekt, sier Jerve.

Selv om Megalodon Collective har hatt suksess ellers, blant annet ved en spelemannsnominering, er de heller ikke i tvil om at det er stort å få være med på jazzen.

–  Det er kjempekjekt. Det viser at arbeidet vi har gjort fungerer, og det at vi blir hørt er veldig hyggelig.