– Det er noe med den dagsaktuelle samtidskunsten, den engasjerer. Historia bør også være engasjerende og dagsaktuell. Fra hver vår plass, må vi finne hver vår måte å gjøre det på.

Ingvil Eilertsen Grimstad er tilbake på sin gamle arbeidsplass for å hilse velkommen til Solfrid Otterholm, som nå er tilsatt som formidlingsansvarlig ved Jugendstilsenteret og Kunstmuseet Kube.

Skap utekunst for alle Av kasserte PC tastatur skal det skapes installasjoner til uteområdet mellom Jugendstilsenteret og Kunstmuseet Kube i Ålesund. Vil ha alle på besøk

Etter tolv år i formidlerjobben ved kunst- og arkitekturinstitusjonen ved Brosundet, er Grimmerhaugen hennes nye arbeidssted. Der har Ingvil Eilertsen Grimstad nylig tatt fatt på jobben som formidlingsleder ved Aalesunds Museum og Fiskerimuseet.

– Det er min interesse for å gå dypere inn i Ålesunds historie som gjør at jeg har skiftet jobb. Nå får jeg ansvar for formidlingsopplegget rundt bankskøyta Storeggen, og gleder meg til å ta med elever og andre på båttur for å fortelle om bankskøytenes betydning for utviklingen av Ålesund som fiskeriby, sier historikeren som ser fram til å se hvordan den nytilsatte kunsthistorikeren legger opp sitt formidlingsarbeid.

– Hvordan vil publikum merke at Kube og Jugendstilsenteret har fått ny formidlingsleder?

– På en positiv måte håper jeg, sier Solfrid Otterholm og legger til:

– Jeg er opptatt av at alle i byen skal kjenne til kunstmuseet og det nasjonale senteret for jugendstil. Målet er at alle fastboende og tilreisende tar turen innom bygningene for å se alt de har å by på. Dessuten håper jeg at min kompetanse innen kunstfeltet etter hvert blir synlig i formidlingen, men nå i første omgang ønsker jeg å bygge videre på det mine forgjengere har gjort. Når utstillingsprogrammet for 2017 lanseres har jeg nok en finger med, sier 32-åringen som er oppvokst i Ålesund.

Da hun like før jul flytta tilbake til hjembyen, sammen med samboer og en liten datter, hadde hun bak seg tretten år i Bergen. Der jobbet hun blant annet ved den kulturelle skolesekken i Hordaland, som formidler ved Kunstmuseene Kode og nå sist som kuratorassistent ved Bergen Kunsthall.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Les mer på vår Ålesund-side!

<strong>Nytilsatt:</strong> Solfrid Otterholm er den nye formidlingslederen ved Jugendstilsenteret og Kunstmuseet Kube.
<strong>Nytilsatt:</strong> Ingvil Eilertsen Grimstad er tilsatt som formidlingsleder ved Aalesunds museum og Fiskerimuseet.