Da var hun nemlig på jakt etter et lokale som egnet seg til musikk, teater, fester og alt annet som hører kulturlivet til. Også fant hun lokalet i Molovegen 22. Etter at ektemannen, Arild Bjørnson hadde vært med og sett på lokalet sa han:

– Det var masse bildeler og annet rart. Det krevde mye hardt arbeid, og alt ble gjort på dugnad, med hjelp fra gode venner. For banken syntes jo at det ikke gikk an å lage til et sted her, forteller Overaa og legger til at ingen trodde på henne.

Fikk du med deg denne? Helgapraten med Synnøve Hatlen

– Bortsett fra noen venner som var i miljøet vårt med teater. Ikke alle de trodde helt de heller, men de ble i hvert fall med å jobbe, forteller hun og innrømmer at hun ikke helt vet om hun hadde sett for seg et 20-årsjubileum.

– Jeg er ikke noen langtidsplanlegger, og lever veldig i nuet. Planen min var å overleve dag for dag, uke for uke og år for år. Det har vært tøft økonomisk. Dette er ikke noe å bli rik av. Det koster å drive med kultur, men dette er livet mitt. Jeg vet ikke hva annet jeg kunne gjort. Livet mitt spinner rundt kunst og kultur, sier Overaa.

Populært: Roar Midtbø og Bjørn Erik Reknes inntok rollene som «Kipper» og «Stein» foran et stappfullt lokale med 230 gjester. Trolig kunne forestilligen solgt enda flere billetter, mener Overaa. ?

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Populært

Og sjøl om mange tvilte for 20 år siden, var det ikke mangel på folk som ville være med å feire Teaterfabrikken på lørdag. Med rundt 230 gjester var lokalet stappfullt, og Overaa tror de kunne solgt 60–70 billetter til.

– Jeg hadde aldri turt å tro at det skulle bli utsolgt, og i hvert fall ikke mange timer før showet. Ålesunderne er jo ofte litt sene med å bestemme seg for hvor de vil. Det var mange som ringte og hadde tenkt seg, men dessverre var for seint ute med og kjøpe billetter, sier Overaa som var svært fornøyd med jubileet.

Helt fantastisk

Kakebord: Mot å ta med seg kake til lørdagens feiring fikk publikum rabatt på inngangsbilletten. Dette resulterte i et stort kakebord. ?

– Det kom så mye folk, det var god stemning og alle stilte opp og gjorde numrene sine og kom med kaker slik at det ble store kakebord, forteller Overaa.

Hun inviterte til et variert program, med både litt humor og litt alvor.

Akkurat slik hun liker å presentere Teaterfabrikken.

Overrasket: Henrik Overaa Bjørson overrasket med en tale fra fabrikken selv.

– Kultursjefen kom og holdt tale. Det var veldig kjekt. Den største overraskelsen for min del var, etter at sønnen min Henrik, hadde gjort sitt nummer og sa: mamma gå opp på scenen. Så hørte man plutselig en dyp stemme (som Henrik hadde spilt inn) fra fabrikken selv, som takket meg for å ha funnet han og tatt han i bruk. Det var bare ei fantastisk flott feiring, og folk ble værende til langt ut på natt og pratet og koste seg. Det ble akkurat slik jeg ønsket at det skulle bli.