Det forteller Tellef Raabe om litt av bakgrunnen for at han onsdag inviterte til gratis låtskriverkurs via Facebook-profilen sin.

I midten av oktober er planen å komme til Ålesund for å holde et tre dager langt kurs på Kulturhuset Dragen

– Det er nydelig at et slikt hus er på plass igjen, kommenterer han, og sikter nettopp til allaktivitetshuset han i si tid var med på å starte: Huset i Ålesund åpna høsten 2007 og holdt det gående i vel fire år, før det ble nedlagt til nyttår i 2011.

Begynte å skrive som 17-åring

Raabe forteller at det var daglig leder Jan Hogne Christiansen ved Kulturhuset Dragen som spurte om han kunne være interessert i å holde et sånt kurs.

– Og jeg likte initiativet. Selv begynte jeg ikke å skrive egne låter før jeg flytta til Wales da jeg var 17 år, sier han – og får journalisten, som i en alder av 46 fortsatt ikke har skrevet sin første låt, til å smile for seg selv.

Tre dager med kurs

Men i hvert fall: Lørdag 15. og søndag 16. oktober blir først workshops, etterfulgt av en konsert med Tellef og forhåpentligvis flere av de unge musikerne fra kurset, søndag kveld. Mandag blir det videre avslutningskonsert, denne gangen utelukkende med kursdeltakere.

– Hvem vet, kanskje blir det et fellesnummer med Tellef og deltakerne, lørdag, sier Jan Hogne Christiansen. Da vi snakka med han, torsdag formiddag, var det fortsatt ledige plasser.

Kurset er for øvrig en del av Ålesund kommunes bandprosjekt som har som målsetting at flere unge skal etablere band og få mulighet til å øve på tilgjengelige rom på ungdomsskoler og i musikkbinger.

Prosjektet er støtta av Ålesund kommune, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Påmeldingsinformasjon finnes blant anna på hos Kulturhuset Dragen på Facebook.

Se også: Tellef Raabe på Scena

PS! Skulle du tilfeldigvis være i London, spiller Tellef Raabe på musikkbaren The Lexington i kveld, torsdag. Det ryktes at lillesøster Sigrid Raabe, som onsdag var i media fordi hun har signert kontrakt med storselskapet Island Records, også kommer til å dukke opp på scena. Sigrid er nemlig også i London - for å skrive låter.